04 Ağustos 2015 Salı 17:54
ASP, Müjde'yi Yalnız Bırakmadı

Eşinden gördüğü şiddet sonrası intihar girişiminde bulunan ve beynine oksijen gitmediği için yatağa mahkum kalan Müjde Kara için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçmiş ve Müjde’nin tedavisinin yapılabilmesi ihtimali olup olmadığı ile ilgili Ankara Hacettepe Üniversitesine sevk etmişti. Burada yapılan tüm muayene ve tetkikler sonucu Müjde Kara’nın bakım hastası olduğu ve bundan sonraki hayatında yatalak olarak yaşayacağı ifade edilmişti.

Bundan sonraki yaşantısında daha iyi bir yaşantı sunulması adına harekete geçen Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Doğubayazıt’ta incelemelere gönderdiği tüm ekiplerin hafta da bir Müjde’yi ziyaret etmesi ve sağlık sorunlarının yakından takip edilmesi yönünde talimat vermişti.

İnceleme ekiplerinin dışında Doğubayazıt’a aylık rutin ziyaretler gerçekleştiren Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, sürekli olarak Doğubayazıt ziyaretlerinde Müjde Kara ve ailesini ziyaret ediyor. Müjde’nin bakım hastası olduğu bilgisini edindiklerini ifade eden İl Müdürü Topkaya, “Müjde’nin, tetkik ve tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için beyin cerrahisi ve nöroloji bölümlerinde tam teşekküllü hizmet veren Hacettepe üniversite araştırma hastanesine sevk ettik. Oradaki doktorlar Müjde’nin bakım hastası olduğunu ve geriye dönüşünün mümkün olmadığını ifade ettiler. Bizde Müjde’nin bundan sonraki hayatının rahat içerisinde geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son ziyarette, ağızdan yeterli besin alınamayan durumlarda endoskopi yoluyla karına yerleştirilen beslenme tüpü olan PEG yoluyla beslenen Müjde Kara’nın, karın bölgesine yerleştirilen PEG kateterinin ve eklerinin değiştirilmesi yönünde aileden istek alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, ailenin isteğini gerçekleştirmek üzere Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turan Saydam ile görüştü. Doğubayazıt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turan Saydam, Müjde’nin mide bölümünde enfeksiyon kaptığını ve bu enfeksiyonun geçmesiyle birlikte hastanın tüm işlemlerinin yapılarak PEG Kateteri’nin değiştirilmesi için Erzurum’a sevk edileceğini ifade etti. Topkaya, “Müjde’yle ilgili bilgilerin bize ulaştıktan bugüne kadar Müjde’yi hiç yalnız bırakmadık. Her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Devletimizin imkanları çok geniştir. Tüm imkanlarımızla daima Müjde’nin ailesinin ve kendisinin yanında olacağız” dedi.

Müjde’nin kendisi gibi yatalak olan babası Selçuk Aktaş’ın fizik tedavi görmesi içinde doktorlarla görüşen İl Müdürü Topkaya, Doğubayazıt Hastanesine yeni bir Fizik Tedavi doktoru atandığı bilgisini alması üzerine babanın fizik tedavi işlemlerinin başlaması içinde Doğubayazıt Devlet Hastanesi yetkilileriyle görüştü.  Babanın sağlık problemleri ile ilgili olarak da ikamet ettikleri yerde fizyoterapi planını en kısa sürede hazırlayacaklarını ve periyodik tedavi sürecine başlanacağını ifade etti.

Aktaş ailesi kızları Müjde Kara adına Sebahat Aktaş tarafından, engelli baba Selçuk Aktaş adına ise Aliye Aktaş tarafında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının evde bakım hizmet modelinden faydalandığı, ayrıca Müjde Kara ile baba Selçuk Aktaş’ın engelli maaşı aldığı ve ailenin geçimini bu şekilde sağladığı, ayrıca Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından Müjde Kara ve ailesinin daha iyi bir koşulda yaşamaları için bir apartman dairesi tutuldu ve evin odaları yine Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından döşendiği öğrenildi.

asp,-mujdeyi-yalniz-birakmadi.jpgasp,-mujdeyi-yalniz-birakmadi-001.jpgasp,-mujdeyi-yalniz-birakmadi-002.jpgasp,-mujdeyi-yalniz-birakmadi-003.jpg

 

Son Güncelleme: 04.08.2015 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.