21 Haziran 2016 Salı 22:02
Başbakan Binali Yıldırım Ağrı Stadyumunda 7 Bin Kişiyle Toplu İftara Katıldı

Başbakan Yıldırım: Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar yerli değil

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar." dedi. Başbakan Yıldırım konuşması sırasında sesinin kısılması üzerine "Ses su koyuverdi." diye espri yaptı.

Başbakan Yıldırım, Ağrı Stadyumu'nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin nereden nereye geldiğine en güzel örneklerden biri olduğuna kaydetti. Yıldırım, "Türkiye'yi anlamayanlara verilecek en güzel cevabı verdi. Hem Kürtçe hem de Türkçe olarak verdi. Ama onun verdiği cevap ayrışma değil, birleşmedir, kardeşliktir, sevgidir, kardeşliktir. Tek Türkiye mesajıdır." diye konuştu.

Terör örgütüne destek vermedikleri için Ağrılılara teşekkür eden Yıldırım, "Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar böleceğiz, dedi, siz tek Türkiye, dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkenin her yerine aynı fırsatı, imkanları sunduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi; "Bu ülkenin hiç bir yeri bizim için ücra bir yeri değildir, ırak değildir. Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir. Hepsi hepiniz birinci sınıf vatandaşsınız. İster Türkçe konuşan ister Kürtçe konuşun fark etmez. Bu ülke aynı fırsatı aynı imkanı hepimize verecektir. İşte örneği Mehmet Şimşek. Batman'ın Gercüş'in köyünden çıkmış. Türkçe bilmez Londra'da okumuş. Dünyanın en iyi firmalarında çalışmış. Şimdi de Türkiye'nin ekonomisi ondan soruluyor. 

Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında Ağrı'ya demiryolu ve doğalgaz geleceğinin müjdesini veren Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

YOLLARI BÖLERİZ TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

"Ayrımcılığa son verdik, Türkiye'nin yollarını açtık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Milleti birleştirdik. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ağrı'yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız, buradan sözünü veriyorum.

BİZ YOL YAPIYORUZ TERÖRİSTLER KAZIYOR AMA..

Biz yol yapıyoruz, bu teröristler yolları kazıyor, patlayıcı yerleştiriyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, onların tehdidine benim hemşehrilerim boyun eğer mi? Ağrı boyun eğer mi? Ağrı, Doğu'da Türkiye'nin birliğinin, kardeşliğinin teminatıdır.

 

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR NASIL GELDİYSE DEMİRYOLU DA GELİR

Merak etmeyin adım adım geliyoruz, bölünmüş yollar nasıl geldiyse demiryolu da gelir merak etmeyin.

DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ

Demiryolundan önceki işimiz Ağrı'nın havasını düzelteceğiz, doğalgaz getireceğiz. AK Parti demek, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemek demektir."

İşte Türkiye, bu Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz,inadına 'beraberlik' dediniz."

 

basbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-001.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-002.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-003.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-004.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-005.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-006.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-007.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-008.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-009.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-010.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-011.jpgbasbakan-binali-yildirim-agri-stadyumunda-7000-kisiyle-toplu-iftara-katildi-012.jpg

Son Güncelleme: 21.06.2016 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.