25 Ocak 2016 Pazartesi 11:17
Bediuzzaman Said-i Nursi Hayatı Tiyatroya Aktarılıyor

 Oyuna her kesimin sahip çıkması gerektiğini belirten Yapımcı, Saidi Nursi'yi canlı olarak sahneye taşıyacaklarını ve oyun için 4 yıldır aralıksız çalıştıklarını belirtti. 

Ülkedeki en pahalı Müzikal Prodüksiyon olan oyun için ekip yaklaşık 4 yıldır çalışıyor. Saidi Nursi Hazretlerinin hayatının konu edildiği oyunda Risaleyi Nur'dan kesitlerde var. Gençliğe öğütlerin ağırlıkta olduğu oyun Şubat ayında gösterime girmeye hazırlanıyor.

Tiyatralin başından sonuna kadar insanların gözyaşlarını tutamayacaklarını belirten yapımcı hedeflerinin 2 Milyon izleyici olduğunu belirtti.   

"BEDUİZZAMAN ŞEHRİNİZDE" isimli oyunun en can alıcı noktası ise, Almanya'da özel olarak bir Bal mumu sanatçısına yaptırılan Saidi Nursi'nin birebir görüntüsünün sahneye çıkacak olması.

Bal mumu ile yapılan yüz maskesi marifetiyle izleyiciler karşılarında Saidi Nursi'yi canlı olarak birebir görebilecekler.

İzleyicilerin Saidi Nursi ile sahnede birebir karşılaşacağı oyuna şimdiden ilgi büyük. 

Sahnede Beduizzman Hazretlerini gören izleyicinin tam manasıyla nutkunun tutulacağını belirten oyunun yapımcısı ve senaristi Cinegolds Sinemaları sahibi Ufuk Balkis, "Beduizzaman Hazretlerinin hayatını 4 yıldır inceliyoruz.

Yazdığı eserler, yaşadığı sürgün, dik duruşu her biri bize bir rehber oldu.

Özellikle gençlerimize ışık tutacak olan oyunla ilgili hedefimiz bütün ülkede 2 Milyon İzleyiciye ulaşmak. Oyunumuzu 81 ilde sahneleyeceğiz.

Bunun için profesyonel bir tiyatro ekibiyle anlaştık. Arkadaşlar yaklaşık 5 aydır oyuna hazırlanıyor. Metni yazarken çok zorlandık. Anlattığımız insan Beduizzaman olunca her cümleye çok dikkat etmek gerekiyordu.

Çok şükür bunu da başardık. Bazen sadece bir cümle için günlerce çalıştık. Oyunumuzun her saniyesi çok kıymetli ve her dakikasında binlerce anlam var. Klasik alışılmış Müzikallerin dışında oyunumuz ülkemizde şimdiye kadar yapılmış yakın tarihli en iyi prodüksiyon olmaya aday" diye konuştu.

Bütçe olarak da Türkiye'de ki en pahalı  Tiyatro oyunu olan Müzikal Tiyatro için, ekip son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Şubat ortasında gösterime girecek oyun için şimdiden bir çok şehirden insanlar talepte bulunmaya başladılar bile.

Amaçlarının Saidi Nursi Hazretlerini doğru ve anlaşılır bir dille anlatmak olduğunu belirten Balkis, "Hedef kitlemiz Üstadı tanıyanlar değil. Bizim amacımız Üstadla hiçbir zaman tanışmamış olanlar.

Gençliğe yönelik bir oyun hazırladık.

Oyun başlarken başlayan gözyaşı oyun bitimine kadar devam edecek. İddia ediyorum ki, Saidi Nursi'yi tanımayan her genç bu oyundan sonra onun yazdığı eserlerin tutkunu olacak ve kendilerine bu zamane üstadını örnek alacaklar" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 25.01.2016 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.