30 Mart 2015 Pazartesi 19:06
Beşinci Geleneksel Bursiyer Buluşması Yapıldı

IC Vakfı tarafından düzenlenen programa, Vakıf Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, Genel Sekreter Ali BALKİS, daire başkanları, eski ve yeni bursiyer öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Dr. Meral DİNÇER, öğrencilere Vakfı tanıtan bir sunum yaptı. Vakfın bu güne kadar 10 bin öğrenciye burs sağladığını belirten DİNÇER, bu yıl da 326’sı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitende öğrenim gören öğrenciler olmak üzere 640 öğrenciye burs verildiğini aktardı. DİNÇER, şöyle konuştu; ‘IC Vakfı üniversitenin altyapı ve fiziki yapısını gerçekleştirmiş olmasına rağmen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi idari yapı olarak bir devlet üniversitesi statüsündedir. Fakat burada birlikte sayın idarecilerimizle güzel bir sistem oturtmaya çalıştık. Bir anlamda vakıf destekli bir devlet üniversitesi olduğumuzu diyebiliriz. Bu nedenle üniversite yöneticilerine bize kapılarını açtıkları ve bizimle işbirliği yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz.”Bursiyer buluşmasında Üniversite hakkında bilgi veren Genel Sekreter Ali BALKİS, yapılan yatırımlardan önemli bir kısmını IC Holding ve IC Vakfının üstlendiğini söyledi. BALKİS, “IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sayın İbrahim Çeçen’in üniversitemiz için yaptıkları saymakla bitmez. Üniversitemize şu ana kadar yapılan 250 trilyonluk yatırımın önemli bir kısmını IC Vakfı üstlenmiştir. Bu konuda kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak tüm bu yatırımların yanında, Rektörümüz başta olmak üzere, yönetim kadromuzun vefakar çalışmaları da göz ardı edilemez” diye konuştu. Yapılacak yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren BALKİS, IC Vakfı tarafından 300 kişilik yurt ve üniversite tarafından içerisinde fitness salonu, saunası, Fin hamamı ve bowling salonu olan yüzme havuzu yapılacağı müjdesini verdi. İshakpaşa Sarayı dış görünümündeki bölgenin en büyük kongre merkezi inşaatı ile İslami İlimler Fakültesi ve Patnos Mühendislik Fakültesi binalarının da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden BALKİS, “Üniversitemiz, merkez kampüsten ibaret değil. İlçelerimizde de çok değerli iş adamlarımız ciddi yatırımlar yapmakta. Doğubayazıt,  Patnos, Taşlıçay ve Eleşkirt’te de aynı titizlikle çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu bağlamda işadamlarımızın kendi memleketlerine özellikle de eğitime yaptıkları katkılardan dolayı minnettarız” diye konuştu. TRT Spikerlerinden Fulin ARIKAN da toplantının konukları arasındaydı. Ağrı’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ARIKAN, şunları söyledi: “Böyle muazzam bir üniversitede olduğunuz için çok şanslısınız. Çünkü benim memleketimde bir iş adamı çıkıp da bir üniversite kuralım ve çocuklarımız burada okusun demedi. Gençlerin hayatlarına dokunan insanlar her zaman karşımıza çıkmıyor.” ARIKAN, doğru iletişimin nasıl kurulabileceğini, bu noktada beden dilinin ne kadar etkili olduğuna dikkat çeken keyifli bir sunum gerçekleştirdi.Program, Genel Sekreter Ali BALKİS’in Yrd. Doç. Dr. DİNÇER’e sunduğu çiçek ve öğrenci müzik grubunun müzik dinletisi ile sona erdi.

 

besinci-geleneksel-bursiyer-bulusmasi-yapildi.jpgbesinci-geleneksel-bursiyer-bulusmasi-yapildi-001.jpgbesinci-geleneksel-bursiyer-bulusmasi-yapildi-002.jpg

Son Güncelleme: 30.03.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.