18 Haziran 2016 Cumartesi 13:59
Bu Mağara Astım ve Akciğer Hastalıklarına İyi Geliyor

Ağrı Dağı eteklerinde bulunan bir mağara içinin serin olması sebebiyle hem buzdolabı olarak kullanılıyor, hem de bazı hastalıklara iyi geliyor. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde bulunan mağara özelliği ile insanların dikkatini çekiyor. Mağara serin olması nedeniyle buzdolabı olarak kullanılıyor. Ayrıca astım ve karaciğer hastalıklarına da iyi geldiği belirtilen mağara yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Adanalı TIR şoförü Osman Kaya, tavsiye üzerine mağaraya gelenler arasında. Mağaranın bu kadar serin olmasının kendisini şaşırttığını belirten Osman Kaya, “Buraya İrlanda'dan geldim. İrlanda’dan İran'a yükümüz vardı. Yükledik. Ağrılı arkadaşlarımız bizi gezdiriyor. Burayı söylediler, geldik. Buzdolabı gibi bir yer, çok şaşırdık. TIR şoförü olduğum için dünyayı geziyorum ama ülkemizdeki böyle yerleri daha yeni görüyoruz.” dedi. 

Doğubayazıtlı Deniz Güven ise, mağaranın serin olması ile birlikte bazı hastalıklara da iyi geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu mağaranın astım hastalığına iyi geldiği biliniyor. Sıcak hava sebebiyle serin olan bu mağaraya geldik. Malum Ramazan ayı sıcaklara denk geldiği için arkadaşlarla günümüz güzel geçsin diye bu mağaraya geliyoruz. Açıkçası iyi serinledik."

İstanbul'da ikamet eden Erhan Güler, "Bir lojistik firmasında TIR şoförü olarak çalışıyorum. Geldik buranın güzelliğini gördük. Ramazan ayında ve sıcaklarda bu mekanının böyle serin olması çok güzel. Vatandaşların gelip burayı görmelerini tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

Köylülerden Ferhat Oğuz, mağarayı buzdolabı niyetine kullandıklarını, mağaradaki ürünleri gelen ziyaretçilere sattıklarını söyledi. Oğuz, “Meşrubat ve çay satıyoruz burada. Sıcak geçen Ramazan ayı için güzel bir mekan. Yer yer köylüler gelip burada serinliyorlar. Burası ayrıca astım ve akciğer hastalıklarına da iyi geliyor. Çok serin olduğu için mağarayı buzdolabı gibi kullanıyoruz. Et, süt, peynir, su gibi ürünleri burada saklıyoruz. Burası hem serin, hem de taze tutuyor.” diye konuştu. 

 

 

bu-magara-astim-ve-akciger-hastaliklarina-iyi-geliyor.jpgbu-magara-astim-ve-akciger-hastaliklarina-iyi-geliyor-001.jpgbu-magara-astim-ve-akciger-hastaliklarina-iyi-geliyor-002.jpg

Son Güncelleme: 18.06.2016 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.