16 Temmuz 2022 Cumartesi 20:56
BU TOPRAKLARDA KAN VE GÖZYAŞINI SONLANDIRACAĞIZ!

Ağrı Valisi Osman Varol, Trabzon AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu, Taşlıçay Belediyesi tarafından organize edilen festivale katıldılar.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan burada yapmış olduğu konuşmasında; “Değerli kardeşlerim, bu topraklar çok acı çekti. Buradaki anneler babalar kardeşler çok acı çekti. Çocuklarının arkasından ağladılar. Gençlerinin arkasından ağladılar. Burada zamanında yatırım yapılmış olsaydı, zamanında böyle güzel organizasyonlar yapılmış olsaydı, unutmayın Kürt çocukları da diğer çocuklar gibi eğlenmeyi bilen çocuklardır. Eğlenceyi bilen çocuklardır. Tatil yapmayı bilen çocuklardır. Fakat uzun yıllar bunları görmedik. Bunlarla ilgili zemin hazırlayamadık. Bu gençlerimizi kazandıramadık, kazanmadık. Ondan dolayı bugün burada bu şenliği görünce inanın, hem duygulandım, hem de çok sevindim. Başta Taşlıçay Belediye Başkanı olmak üzere, Kaymakamı ve Valisi, paydaşları emeği geçen her arkadaş büyük bir iş başarmıştır. Güzel bir şey yapmıştır. Bugün Türkiye’de bu festivali izleyenler sosyal medyada görenler vardır. Bir zamanlar terörle anılan insanları birbirlerini boğazladığı bu topraklarda bugün biz bu eğlenceyi yapabiliyorsak, organizasyonu yapabiliyorsak, gençlerimizin burada birlik ve beraberlik içerisinde eğlenmesini sağlayabiliyorsak bunu görebiliyorsak demek ki ülkemizde çok şey değişiyor. Değiştirmek zorundayız.”

KONUŞMA VİDEOSUNUN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

5 MİLYON KÜRDÜ TERÖRE KURBAN VERDİK

Başkan Sayan devamında; “Birbirimize sarılmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik duyguları içerisinde bu ülkeyi Türkiye’yi dünyanın süper gücü yapmak zorundayız. Bu hepimizin görevi. Kürdün de görevi türkün de görevi bu topraklarda yaşayan 780 bin kilometre kare toprağı kendisine vatan edinen dedelerinin mirası olarak gören ve bu topraklarda yaşayan herkes bu toprağın sahibidir. Hepimizin cebinde eşit tapumuz var. Edirne’deki bir türkün cebinde bu toprağın tapusu ne kadar ise bizim cebimizde de aynıdır. Ağrıdaki bir vatandaşın cebindeki tapunun miktarıyla Edirne’deki vatandaşın cebindeki tapunun miktarıyla aynıdır. Bu bayrak bizim bayrağımız, bizim şerefimiz ve onurumuz. Bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey düşünmeyenler ben Kürtlerin adına hareket ediyorum diyenler bizi 42 yıldır kandırıyor. 44 yıldır kandırıyor. Sadece 44 yılda cezaevine giren, 44 yılda İstanbul’a gitmek zorunda kalan köyünü terk eden evini barkını terk eden ölen öldürülen gençleri sayarsak Kürtleri sayarsak 5 milyon Kürt yapar arkadaşlar. Demek ki 5 milyon insanımızı algılara vermişiz kurban etmişiz. Yok etmişiz. İki de bir ortaya çıkıyoruz Kürtler böyle oldu, Kürtler şöyle oldu. Biz hepimiz kürdüz. Bizim başka bir sıkıntımız yok kürtlükle ilgili bir sıkıntımız yok. Ama bizim sıkıntımız birileri nasıl fetö’yü Müslümanların başına bela ettiyse, fetö ile Müslümanları terbiye ettiyse, bazı örgütleri de Kürtlerin temsilcisi olarak gösterip Kürtlere kan ve gözyaşından başka bir şey vermediler.”

KÜRT HALKINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Savcı Sayan; “Gelin bu kaderimizi bugün bu balık gölünden başlayarak birlikte biz değiştirelim. El ele verelim. Bir sıkıntınız varsa devletin yetkilileri var büyükleri var. Biz bu toprakların evlatlarıyız. Sizin için mücadele ederiz. Eğer buraya bir haksızlık yapılırsa karşı koyarız. Ama Türkiye’nin birliği beraberliği içerisinde çözmemiz lazım. Eğer siz başka bir bayrak istemiyorsanız, eğer siz başka bir ülke istemiyorsanız, eğer siz başka bir milletin birliğini öne sürüp birliği ve beraberliği bozmak istemiyorsanız, eğer siz bu vatanın toprağının bölünmesini istemiyorsanız, geriye Kürtlerle kalan ne eksik bir şey varsa başta ben en önde olmak üzere gelin birlikte mücadele edelim ve alalım. Buna kimse bir şey diyemez hiçbir şey diyemez” dedi.

Son Güncelleme: 16.07.2022 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.