21 Nisan 2015 Salı 18:12
Cemal KAYA'ya Ağrı'da Coşkulu Karşılama

AĞRI  - Bağımsız Ağrı milletvekili adayı Cemal Kaya, kentte coşkuyla karşılandı.

Ağrı Havalimanında düzenlenen karşılama töreninde çiçeklerle karşılanan Kaya, vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Uzun araç konvoyuyla kent merkezine hareket eden Kaya, Ağrı Dörtyol Meydanı'nda hazırlanan platformda konuştu.

Kaya, "İstemediğiniz, bilmediğimiz ve tanımadığımız adamları sizin önünüze koydukları zaman, sizin buna 'dur' demeniz gerekir. Ağrı veya ilçelerinde doğmamış, hatta müracaatını bile yapmamış insanlar Ağrı'dan aday gösterildi. Geleneğinizi bilmeyen, sizden olmayan, köyünüzü tanımayan insanları sizin önünüze koymaya çalışıyorlar" dedi.

Yapılan dayatmaya "dur" demek için aday olduğunu vurgulayan Kaya, Ağrılılara Ankara'da ev sahipliği yapmak ve milletvekili koltuğumu 550 bin Ağrılı ile paylaşmak için aday olduğunu ifade etti.

Kaya, şöyle konuştu:

"O aday gösterilen arkadaşlar gelsin bana Ağrı'nın mahallelerini sırayla saysınlar, söz veriyorum adaylıktan çekileceğim. Ağrı bunları hakketmiyor. Yüreğimiz Harran Ovası kadar temiz, Ağrı Dağı kadar dik. Ağrı Serhat'ın en önemli kenti. Demokrasi, mücadele ve özgürlük burada başlamış burada bitmeli. Eğer özgürlük ve demokrasiyi buradan başlatmazsanız, bu dayatılan kadere mahkum olursunuz. Meselem o arkadaşlarla değil. Çok değerli arkadaşlar. İçinde arkadaşlarım ve dostlarım var. Ama mesele o değil ki. Mesele sizin oyunuza yapılan dayatmadır. Bu dayatmaya karşı direnmemiz lazım."

HDP Ağrı Milletvekili adayı Leyla Zana'nın adaylığına da değinen Kaya, Zana'nın adaylığını önemli bulduğunu belirtti.

Kaya, "Leyla ablam, Kürt toplumsal hareketinin önemli bir lideridir. Ağrı'dan aday olmuş ona hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Onu yüreğimle kutluyorum. Benim de çok sevdiğim Kürt tarihinin önemli bedelini ödemiş bir figürüdür. Burada olmasından da gurur duyuyorum. Diğer bütün arkadaşlara da sevgi ve selamlarımı gönderiyorum" dedi.

 

 

genel-secimlere-dogru.jpggenel-secimlere-dogru-001.jpggenel-secimlere-dogru-002.jpg

Son Güncelleme: 21.04.2015 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.