14 Nisan 2016 Perşembe 19:08
Cesim GÖKÇE'den Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Mesajı

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökçe, mesajında, Ağrı'nın 15 Nisan 1918'de Rus işgalinden birlik içinde verilen mücadele neticesinde kurtarıldığını belirtti.

Gökçe, uğranan zulüm karşısında esarete ve işgale alışmamış olan ve bunu kabullenemeyen yürekli ve imanlı halkın, 15 Nisan 1918'de kurtuluş meşalesini Ağrı Dağı'nın doruklarından yakarak, özgürlüğünü kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu eşsiz coğrafyada yüzyıllarca beraberlik ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış, vatanı ve özgürlüğü için cephelerde savaşmış bu uğurda sayısız şehit ve binlerce gazi çıkartmış olan bir vatanın evlatları olarak, Ülkemiz için bugünde her zamankinden daha çok fedakarlıklara katlanmak mecburiyeti ile karşı karşıyayız. Ülkemizin her türlü işgalden korunması ülküsünde gösterilecek her türlü gayrette birlik ve bütünlüğümüzün korunması asıldır. Bin küsür yıllık müşterek bir tarih ve coğrafya bilinciyle her türlü farklılıklarımıza rağmen insan üst kimliğiyle her birimizin adalet, özgürlük ve eşitlik duygularını tatmin edecek anlayışla mücadelemize hep birlikte devam etmek durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyor, ülkemiz için birlik beraberlik, tüm insanlık için barış ve kardeşlik temenni ediyorum."

Son Güncelleme: 14.04.2016 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.