06 Haziran 2015 Cumartesi 18:50
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonu, bu milletin sadece kalkınmasına değil, varlığını oluşturan tüm değerlere karşı oluşturulmuş bir ittifaktır" dedi.

Ağrı Dörtyol Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut hükümet öncesinde görev alanların, Türkiye'yi iyi yönetemediğini, memur ve işçilerden zorunlu tasarruf, konut edindirme yardımı adı altında milyarlarca lira kestiğini belirtti.

Bu paranın AK Parti iktidarları tarafından ödendiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Çıkmışlar kurusıkı atıyorlar. Mesela eş başkan diyor ki 'Harcı kaldıracağız.' Harcı biz kaldırdık zaten. Kars'a geliyor Kılıçdaroğlu diyor ki orada 'Et Balık Kurumunu kaldıracağım onun yerine et süt kurumu yapacağım.' Biz bunu, Et ve Süt Kurumunu yapalı 3 yıl oldu. Al birini vur öbürüne aynı.

Yeni Türkiye davası şahısların değil, milletin davasıdır. 7 Haziran bu bakımdan bir dönüm noktası. Eski Türkiye koalisyonu bu milletin sadece kalkınmasına değil, varlığını oluşturan tüm değerlere karşı oluşturulmuş bir ittifaktır. 1940'ları, 1990'ları özellikle bunları özlediklerini söyleyenlerin kafasında yeniden tek tip bir millet oluşturma hayali var. Onun için dün Türkçe ezan diyerek bu milletin inancına saldıranlarla bugün Kürtçe ezan diyenler kol kola girmiş vaziyette. Biz ne Türkçe ezan diyoruz ne Kürtçe ezan diyoruz. Biz aslını söylüyoruz. Allahu Ekber diyoruz. Biz bu yolda böyle yürüdük, onun içindir ki 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyenlerle bugün 'Kabemiz Taksim'dir' diyenler arasında fark var mı?"

- "Aynı saftalar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün birbiriyle yan yana gelmesi mümkün olmayanların, şimdi aynı safta olduğunu bildirerek şunları ifade etti:

"Pensilvanya ile Kandil'i bir araya getiren güç, bu milletin hem maddi hem manevi varlığını hedef alan güçtür. Milliyetçi olduğu iddiasındaki partiyle, bölücü örgütün güdümündeki partiyi aynı söylemde buluşturan gücün bu milletin hayrını, iyiliğini düşünmesi mümkün mü? Hırsları, değerlerin önüne geçmiş olanların bu ülkenin ve bu milletin geleceğini düşünüyor olabilmesi mümkün mü?

Şahsımıza ve hükümete yönelik saldırıların gerisindeki düşmanlık tutkalının bileşimini milletimiz görmüyor sanıyorlar. Siyaset mühendisliği hesaplarıyla milli iradenin, milletin tercih hakkının etrafına duvar örenlerin niyetini milletimiz anlamıyor mu zannediyorsunuz? İşte asıl mühendisler yarın sandıkta işbaşında olacak. Kim onlar? Millet."

Konuşmasında Mehmet Akif'in "Zulmü alkışlayamam" şiirinden bir bölüm okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet hiçbir zaman zulmü alkışlamadı. Bu millet hiçbir zaman gelenin keyfi için geçmişe sövmedi. Bu millet hiçbir zaman üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapmadı. Yarın bu millet haksızlığa ölse de razı olmayacağını bir kez daha gösterecek ben buna inanıyorum" ifadesini kullandı.  

Paralel Yapı'ya da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Devlet içinde devlet kurma gayretinde olanlar var. 40 yıldır meğerse buna çalışıyorlarmış. 1999'da kaçıp gitti. Nereye? Pensilvanya'ya. Neden kaçıp gittin? İnzivaya çekilmiş öyle diyorlar. İnzivaya çekilmek için Mekke, Medine daha iyi değil mi? Ama üst akıl öyle söyledi. Şimdi küçük imamlar da takıldı peşlerine. Onlar da kaçıyor. Ne dedim başbakanken: 'İnlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Kovalıyor muyuz? Kovalamaya devam edeceğiz. Çünkü bu ümmeti, bu milleti kimse parçalayamaz, parçalatmayacağız. Ne gerekiyorsa hukuk içerisinde bunu sonuna kadar yapacağız."  

 

Erdoğan, konuşması sırasında "Dik dur eğilme, millet seninle" sloganlarının atılması üzerine, "Gençler, şunu unutmayın: Biz, Rabbimizin karşısında rükuya eğilmekten başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Bunu böyle bilin" dedi.

Programın yapıldığı alanın etrafındaki binalarda, üzerinde Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Ağrı'ya hoş geldiniz", "Büyük oyun bozulacak, bu millet yeniden tarih yazacak", "Seni Allah için seviyoruz", "Yolun açık olsun uzun adam, merak etme bu millet seninle", "Barışı sana, seni Allah'a emanet ettik" yazılı pankartlar asıldı.

Türkçe ve Kürtçe "Derdim sensin değişmem bin dermana, hayalim sensin değişmem bin gerçeğe - Ahmede Xani'nin Torunları" yazılı pankart dikkati çekti.

Erdoğan'ın gelişinden birkaç saat önce alanı doldurmaya başlayan vatandaşlar, Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu flamaları salladı. 

Sıcak hava dolayısıyla baygınlık geçirenlere, alanın yanında kurulan çadırda sağlık ekipleri de yardımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, vatandaşlara satranç takımları hediye etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı Valiliğini ziyaret etti.

Erdoğan, Dörtyol Kavşağı'nda vatandaşlarla buluşmasının ardından, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Ağrı Valiliğine geçti.

Yol güzergahındaki vatandaşları selamlayan ve çocuklara oyuncak dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilik bahçesindeki tören mangasını selamladıktan sonra kendisini karşılayanlarla tokalaştı.

Minik çocukların çiçek takdim ettiği Erdoğan, ardından makama geçerek, Vali Musa Işın ile görüştü.

Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

 

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-001.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-002.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-003.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-004.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-005.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-006.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-007.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-agrida-008.jpg

Son Güncelleme: 01.09.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.