11 Ağustos 2016 Perşembe 12:05
Darbe Kalkışmasının Ağrılı Gazisi Recep Kara Yaşananları Anlattı

Yarasını Unutup Ağır Yaralının Yardımına Koştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da durdurmaya çalıştığı tankın üzerinde vurularak yaralanan AğrıRecep Kara, "Koluma kan akmaması için sardığım bayrağı, bileğinden delik açılmış birinin koluna sardım." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, darbeci askerlere tepki göstermek için gittiği Ankara'daki Genelkurmay Başkanlığı önünde, vatandaşlara silah doğrultan askerlerce açılan ateş sonucu kolundan yaralanan ve tedavisi memleketi Ağrı'da süren Kara, kalkışma sırasında yaşananları anlattı.

Darbe girişiminde Ankara'da olduğunu, olayı sosyal paylaşım sitesinden öğrendiğini ifade eden Recep Kara, darbecilere tepki göstermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Kızılay Meydanı'na gittiğini söyledi.

Kara, ardından Genelkurmay Başkanlığı önüne gidip, burada toplanan vatandaşlar ile içeri girip darbeci askerleri önlemek istediklerini söyleyerek, polislerin zarar görmemeleri amacıyla kendilerinin içeri girmesine izin vermediğini dile getirdi.

Polislerin yönlendirmesiyle Genelkurmay Başkanlığına gelen tankları durdurmaya çalıştıklarını belirten Recep Kara, "Orada yaklaşık 5 polis kapıya vatandaşları yaklaştırmıyordu. Çünkü Genelkurmay'ın protokol kapısı önündeki askerler ellerinde silahlarla bekliyordu. Polisler 'yaklaşmayın, zarar görmenizi istemiyoruz' diyordu. Halk ısrarla içeri girmek istediğini söylüyordu. Polis halkı ikna edemeyeceğini anlayınca 'tanklara gidin, tankları durdurun o zaman' dedi. Halk da tanklara gitti." ifadelerini kullandı.

Kara, üzerine çıktıkları bir tank ile Genelkurmayın kapısına kadar gittiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Halk Genelkurmay'ın nizamiye kapısına 1.5-2 metre yaklaştığında bacağından vuruluyor ve 2 kişi onu çekiyor. Halk, bir önceki vatandaşın vurulduğunu göre göre aynı yere geliyor, vuruluyor ve tekrar gidiyordu. Herkes 'benim askerim değil misin?' diyordu. Gelen vatandaşların bir elinde bayrak, diğer eli boş olmasına rağmen asker bacağına sıkıyordu. Kıyafetinden dolayı 'asker' diyorum, yoksa bu darbecilerin Türk askeri olduğundan şüpheliyim artık. Genelkurmay'ın önüne 3 tank geldi, onları üzerlerine çıkıp branda çekerek durdurmaya çalıştık. Üzerinde olduğumuz tank branda ile kapalı olmasına rağmen bizi nizamiye kapısına kadar sürükledi. Bir tankın üzerinde en az 10-15 kişiydik. Genelkurmay'ın duvarı ile tankların arasında insanlar sıkıştı. Bu kadar zalimane davrandılar."

Darbeci askerlerin Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine yaklaşan halkı taradığını belirten Recep Kara, "Genelkurmay Başkanlığının nizamiye kapısı önündeki askerler bize yaylım ateşi açtılar. Bu sırada tankın üzerindeki küçük namlunun kenarını kendime siper ettim ve o anda kolumdan vuruldum. Ben de vurulduktan sonra kalkıp baktığımda tankın üzerinde kimse kalmamıştı, belki hepsi vuruldu, düştü, göremedim." şeklinde konuştu.

- "Allah'ın izni ile bunları yeneceğiz"

Kara, darbe girişimi gecesi bazı vatandaşların kapısı açılan bir tanktaki darbeci askerleri ikna etmeye çalıştığını, bazı tankları kullanan askerlerin görüşünü önlemek için tankların üzerini branda ile kapattığını aktararak, kendisinin de yaralandıktan sonra hastaneye bir polis aracı ile götürüldüğünü anlattı.

Hastaneye ulaşmasının ardından çok sayıda yaralının aynı hastaneye kaldırıldığını dile getiren Recep Kara, "Hastaneye vardığımda bir dakika geçmedi, ardı ardına yaralılar gelmeye başladı. Onların yaralarına baktıkça ben kendimden utandım. Bu kadar küçük bir yara için hastaneye gelmek bana utanç vermeye başladı. Yaralı koluma kan akmaması için sardığım Türk bayrağını, durumu daha kötü olan ve koluna kurşun isabet eden başka bir yaralının koluna sardım." diye konuştu.

Hastanede duygusal anlar yaşandığını da aktaran Kara, "Koluma kan akmaması için sardığım Türk bayrağını, bileğinden delik açılmış birinin koluna sardım. Yaralının yanına gittiğimde hiç tanışmıyorduk, ancak bana sarıldı 'Allah'ın izni ile bunları yeneceğiz' dedi. Yani yaralı haldesin, hastanedesin ve bunları düşünüyorsun. Hastanede 2 gün yattım. Milletin feraseti darbecilere fırsat vermedi." ifadelerini kullandı.

 

darbe-kalkismasinin-agrili-gazisi-recep-kara-yasananlari-anlatti.jpgdarbe-kalkismasinin-agrili-gazisi-recep-kara-yasananlari-anlatti-001.jpg

Son Güncelleme: 11.08.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.