01 Ağustos 2015 Cumartesi 21:19
DBP / HDP Ağrı İl Örgütlerinden Basın Açıklaması

DBP / HDP Ağrı İl Örgütlerinden Basın Açıklaması...

 

Günlerdir gözaltı operasyonları adı altında başta Ağrı merkez ve tüm ilçelerinde, mahalleler ablukaya alınmakta, gece yarıları kapılar kırılarak rast gele evler basılmaktadır.

En son 31 07 2015 tarihinde öğlen saatlerinde yine merkez Sıtkıye mahallesini ablukaya alan AKP polisi bir eve baskın düzenlemiş evde bulunan iki kardeş Sezayi YAŞAR, Ahmet YAŞAR ve Mirzettin Görtürk’ü katletmiştir.

Bizzat AKP polisinin olay yerinde çektiği ve servis ettiği resimlerden de anlaşılacağı üzere ortada bir çatışma yoktur. Üç genç güpegündüz katledilmiştir. Katliamın ardından olay yerine ambulansların gidişi engellenmiş cenazelerin hastaneye getirilmesine saatlerce izin verilmemiştir. Gözaltılar la, baskınlarla, ablukalarla istediği sonuca ulaşamayan geçici AKP hükümeti; bu kez yine halkımızın 90 lı yıllardan bildiği, yargısız infaz yöntemlerini devreye sokarak operasyon ve çatışma adı altında üç gencin güpegündüz infazını gerçekleştirmiştir.

Diyadin provokasyonun da olay yerine çatışma çıkmasını önlemek için canlı kalkan olarak giden Cezmi BUDAK ın katledilişini ‘’dosyası kabarıktı’’ sözleriyle perdelemeye çalışan zihniyet, bu günde üç gencimizin katledilişini benzer söylemlerle örtme çabası içindedir.

AKP devleti devam ettirdiği siyasi soykırım, baskı infaz ve katliamlarla amacına ulaşamayacaktır.

işid ve bezeri çetelerle ilişkisi deşifre olan, boğazına kadar yolsuzluk ve hırsızlığa batmış olan AKP, Yargılanmak korkusu ve paniğiyle ülkeyi içte ve dışta ateşe sürüklemekte, iktidarını kaybetmemek uğruna evlatlarımızı gözünü kırpmadan ölüme göndermekten çekinmemektedir. Yaratılan şiddet sarmalıyla geçici AKP hükümeti tarafından bir darbe mekaniği adım adım hayata geçirilerek; katliam çatışma ve çeşitli toplumsal baskı unsurlarıyla kaos ortamı derinleştirilmektedir.

Bin yıllardır bu topraklarda; İskenderlere, şahlara, sultanlara, barbar Moğol ordularına, itahatçıların darağaçlarına boyun eğmeyen bu halk; AKP imhasına da boyun eğmeyecektir.

Bilinmelidir ki

Roboski de olduğu gibi; uçaklarınızdan atığınız bombalarla bedenlerimizi paramparça edebilirsiniz, cenazelerimizin kulaklarını kesip, panzerlere bağlayıp, hatıra fotoğrafları da çekebilirsiniz, güpegündüz kapılarımızı kırıp, silahlarınızdan çıkan yüzlerce mermiyle canımızı da alabilirsiniz ama bilin ki; bin yıllardır nasıl diz çökmediysek yine diz çökmeyeceğiz… Ve yine iyi bilin ki; Diyarbakır zindanında 3 kibrit çöpüyle 12 Eylül darbesini yerle bir ederek kendini yeniden yaratan bu halk hiçbir zalimin karşısında başını öne eğmedi, size de eğmeyecek.

Bu bağlamda geçici akp hükümetinin yapması gereken egemen güçler tarafından bu topraklar da defalarca denenmiş masum ve mazlum halkların kan ve göz yaşından başka hiçbir sonuç doğurmamış; imha ve inkar politikalarından derhal vaz geçmek olmalıdır. Kürt sorunun demokratik barışçıl çözümünün önünü derhal açılmalıdır.

Geçici AKP hükümetinin son dönemde geliştirdiği şiddet sarmalının ülkeyi hızlı bir ayrışmaya sürüklediği, halklarımız arasında duygusal bağların kopması tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı son derece açıktır. Bu tutumdan derhal vaz geçilerek müzakere sürecine vakit kaybetmeksizin geçilmelidir. Aksi durum halklarımız için bir felaket olacaktır.

Bu anlamda bir kez daha dünkü infazda yaşamını yitiren Sezayi YAŞAR, Ahmet YAŞAR ve Mirzettin Görtürk’e Allah tan rahmet, halkımıza başsağlığı diliyoruz. yargısız infaz yöntemiyle işlenen bu cinayetleri bir kez daha nefretle kınıyor, olayın takipçisi olarak karartılmasına engel olacağımızı ve sorumluların adalet önüne çıkarılarak gereken cezayı almaları için her türlü hukuki ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı halkımızın bilgisine sunuyor, tüm demokratik kamu oyunu ve ağrı halkını duyarlılığa çağırıyoruz.

Anılarını demokrasi ve barış mücadelemizde yaşatacağımız sözünü veriyoruz.

Saygılarımızla DBP / HDP AĞRI İL ÖRGÜTLERİ.

 

dbp--hdp-agri-il-orgutlerinden-basin-aciklamasi.jpg

 

 

Son Güncelleme: 01.08.2015 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.