21 Eylül 2015 Pazartesi 14:10
Doğu ve Güneydoğu'da yeni korucu istihdamı

Ağrı Korucular Temsilcisi Nevzat Mızrak, yeni korucu istihdamına ilişkin, "Korucu alımının terörle mücadeleye katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Mızrak, İçişleri Bakanı Selami Altınok'un Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 5 bin yeni korucu istihdam edileceğine yönelik açıklamalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni korucu alımını hem güvenlik hem de bölge ekonomisi açısından olumlu karşıladıklarını söyledi.

Emeklilik ve sağlık sorunları nedeniyle süreç içinde köylerdeki korucu sayısının azaldığını ve bunun için daha önce yetkililere yeni korucu kadrosu açılması için talepler ilettiklerini ifade eden Mızrak, şunları belirtti: 

"Daha önce 10 bin korucu talep ettik. Bakanımız, 5 bine karar kılmıştır. Bu da korucu camiası için çok önemlidir çünkü köylerde emekli olan ve sağlık nedeniyle ayrılan arkadaşlarımız oldu. Sayı azaldığı için hem köylerde hem de ilçede güvenliğin sağlanması için yetersiz kaldık. Korucu alımının, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve vatanın bölünmez bütünlüğüne, bölge insanlarının can ve mal güvenliği ile teröre karşı mücadeleye katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tabii yeni korucu alımı ekonomik olarak da bölge insanına katkı sağlayacaktır." 

dogu-ve-guneydoguda-yeni-korucu-istihdami.jpg

Son Güncelleme: 21.09.2015 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.