13 Nisan 2015 Pazartesi 16:52
Doğubayazıt Kutlu Doğum Programı

Peygamber Sevdalıları Platformu  Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde bu yıl “ Eşsiz Önder Hz. Muhammed(sav)” teması ile 8’incisi düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği  Doğubayazıt Kapalı Spor Salonunda kutlandı.

Son günlerde yaşanan gergin havayla birlikte  kepenklerin kapatıldığı  ilçe halkı Eşsiz Önderini anmasına mani olmadı. Halkın yoğun katılımıyla düzenlenen etkinlikte coşkulu anlar yaşandı.

Koordinatörlük tarafından halkın etkinlik alanına rahat gelebilmesi için ilçede iki noktada ücretsiz  servis ile araçlar halkı etkinlik alanına taşıdı. Güvenlik önlemlerinin alındığı ve arama kontrol noktalarından geçen halk etkilik salonuna geçti. Bayan ve erkek ayırımının itina ile yapıldığı etkinlik saat 13:00 de başladı. 

Bu yıl Doğubayazıt’a Kutlu Doğum münasebetiyle 310 milyon Salâvat-ı Şerif, 623 Yasin-i Şerif ve onlarca hatim okundu.

Sunuculuğunun Zeki Güneşin yaptığı program, Merkez Camii imamlarından Nurullah Topçu’nun okuduğu Kur’an-i Kerim tilavetiyle başladı. Ardından program Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Mevlit ekibinden Ömer  Noğay ve Muhammet Nur Padir’in  okudukları Mevlid-i Şerifle devam etti.

Mevlid-i Şerif’in okunmasından sonra Hakkari Yüksekovadan katılan konuk sanatçı Cemal Demirayak ile Ağrı  Vahdet İlahi grubu sanatçılarından Mehmet Noğay’ın okuduğu ilahilerle katılanlar coşkulu anlar yaşadı.

Programda bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği – İTTİHAD  üyelerinden  Emrullah Uysal “ Şeyh Ahmed-i Hani’nin mekanından, kefene bürünmüş  Ağrı Dağından Peygamber(sav)’e salat  ve selam olsun.” sözleriyle konuşmasına başladı.

“Kürtler ateşe tapıcılıktan İslam ile şeref buldu”

Emrullah Uysal ,“ Yeryüzünde görevini başarıyla bitiren ve nübüvvet  görevini başarıyla noktalandıran tek insan Hz. Muhammed(sav) dir. Bizlerde O(sav)’nun  ümettinden olduğumuz için bununla gurur duymamız- şeref duymamız gerek. Bizler Hz. Muhammed ile şeref bulup, kıymet kazandık. Kürtler ateşe tapıcılıktan İslam ile  şerefi bulup, kıymet kazandı. Barbar olan Türkler İslam ile barbarlıklarını bir kenara bırakıp şeref bulup adam yerine konuldu.   Yüzyıllarca Kürtler, Türkler ve  Araplar İslam’ın şerefiyle ile ayakta kaldılar. ” dedi.

Hz. Resulullah’a duyulan aşka değinen Uysal,“ Kardeşlerim! Peygambere sadece Mekkeliler sahip çıkmadı, O(sav)’na Medineliler  de sahip çıktı.Ensar sahip çıktı.  İnanınız ki bu gün bu toplanışınız, gözlerinizdeki bu aşk ve sevgi nasıl ki Peygamber’in  Mekke’den Medine hicret etiğini duyan Medineli Ensar  O’nu bekliyor ise işte sizin bu aşk ve muhabbettiniz tıpkı Ensar’ın bekleyişi gibi bir bekleyiştir.”  İfadelerini kullandı.

Emrullah Uysal  konuşmasını; “ Rabbim sana hamt olsun ki sen Resulünü bize, bizi de Resulüne kardeş kılmışsın. Bu yüzden kardeşlerim, her kes bir şeye sahip çıkıyor; birisi parasına, birisi malına, birisi fikrine, birisi aşiretine, birisi evine-bahçesine sahip çıkıyor ise bizler niye Peygambere sahip çıkmayalım? Bizde Eşsiz Önderimiz Hz. Muhammed(sav)’e sahip çıkmalıyız. “  sözleriyle noktaladı.

Konuşmanın ardından sahne alan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Kız İlahi Grubu ve ilahi sanatçısı  Cemal Demirayak ile Ağrı  Vahdet İlahi grubu sanatçılarından Mehmet Noğay’ın okuduğu ilahilerle devam eden program Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkanı Cemal Arvas’ın yaptığı dua ile  son buldu.

 Öte yandan geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt’ın bir köyünde zehirlenmeden dolayı hayatını kaybeden  8 kişilik ailede yapılan duada unutulmadı.

dogubayazit-kutlu-dogum-programi.JPGdogubayazit-kutlu-dogum-programi-001.JPGdogubayazit-kutlu-dogum-programi-002.JPGdogubayazit-kutlu-dogum-programi-003.JPG

 

 

Son Güncelleme: 13.04.2015 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.