25 Temmuz 2015 Cumartesi 16:22
Doğubayazıt'ta 'bilinç yükseltme' eğitimi

Doğubayazıt Belediyesi sosyal eğitimler kapsamında, kadına şiddet, iletişim, taciz, tecavüz, kadın sağlığı, psikolojik destek konularında vatandaşlara eğitim verdi.

İlk eğitim Yukarı Tavla köyünde Sema Yüce Danışma Merkezi çalışanı Psikolog Sakine Günhan ve Sosyolog Özlem Arıcı tarafından verildi.

Eğitime köy sakinleri ilgi gösterdi.

Eğitim çalışmasına ilişkin bilgi veren Günhan, "Merkez olarak ilçedeki tüm köy, mezra ve mahallelerde bu eğitimi yapma kararı aldık. Özellikle feodal toplum yapısının hakim olduğu köyler tamamen kapalı toplum örneğini yansıtmakta. Gelenekçi aile yapısını vereceğimiz bilinçlendirme eğitimleri kapsamında kırmaya çalışacağız" dedi.

Arıcı ise sosyal yaşamda kadının kendine yer bulamadığı kırsal kesimde de kadının sadece işgücü olarak kullanıldığını belirtti.

Kadının birey olduğunu ve yetiştirdikleri çocuklarını cinsiyet farkı gözetmeksizin büyütmesi gerektiğini ifade eden Arıcı, şöyle konuştu:

"Eğitimlerde ortak konulara yönelerek aile içi iletişim, aile içi şiddet gibi konuları ele aldık. Bu çalışmamızda sadece kadınları ele almak istemedik. Şiddetin ana etkeni olan erkeği de bilinçlendirme programına aldık. Bu programda kadına uyguladıkları şiddet ve sonucunda kadın ve çocuklarda yaşattığı tramvayı yalın bir dille yaşanılan örneklerle sunduk. Eğitimler kadın ve erkeklere yüz yüze verilecek."

 

dogubayazitta-bilinc-yukseltme-egitimi.jpgdogubayazitta-bilinc-yukseltme-egitimi-001.jpgdogubayazitta-bilinc-yukseltme-egitimi-002.jpgdogubayazitta-bilinc-yukseltme-egitimi-003.jpg

Son Güncelleme: 25.07.2015 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.