13 Temmuz 2014 Pazar 13:28
DR. İRFAN ASLAN STK TEMSİLCİLERİ İLE İFTAR'DA BİR ARAYA GELDİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Ağrı’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Prof. Dr. İrfan ASLAN, Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının birleşerek ortak akıl oluşturmalarının şart olduğunu kaydetti.

 

Üniversitenin Konuk Evinde verilen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel ÜNAL, Genel Sekreter Vekili Ali BALKİS ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanı ve temsilcisi katıldı.

 

Yemekte konuşan Prof. Dr. İrfan ASLAN: “Ağrı’nın kalkınması ve gelişmesi için tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının birleşerek ortak akıl oluşturmaları şart. STK’ların sık sık bir araya gelerek Ağrı için gerçekleştirilebilecek projeleri masaya yatırması lazım. Biz Üniversite olarak bu güne kadar STK’ların faaliyetlerini hep önemsedik, destekte bulunduk” dedi. “Herkesin düşünceleri aynı olmak zorunda değildir, aynı olmamalı da” diyen Prof. Dr. ASLAN; “ ortak bir akıl oluşturulabilmesi için, farklı düşünceleri bir arada barındıran heterojen ortamlar oluşturmalıyız. Dini, dili, dünya görüşü ne olursa olsun herkese eşit mesafede yaklaşmalıyız” diye konuştu.

 

Prof. Dr. İrfan ASLAN konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ağrı Üniversiteye sahip çıkıyor. Kent ve Üniversite bütünleşiyor. İlçeleri de içine alan, Ağrı’nın büyümesi için atılan çok büyük bir adım bu. İlçelerimizde Fakültelerimiz, Yüksekokullarımız yükseliyor. Birbirinden değerli iş adamları bu kente sahip çıkıyor. Çok güzel insanlar yetiştirmişsiniz.” 10 yıl sonra Ağrı’nın artık bir Üniversite kenti olacağını kaydeden Prof. Dr. ASLAN; “bugün Üniversitenin yükselmiş olduğu nokta hepimizin başarısıdır. İnşallah bu Üniversite Ağrı’nın kalkınmasında bundan sonra daha önemli ve aktif roller oynayacaktır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Ağrı’da okuma-yazma bilmeyenler için proje hazırladık. Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz bu proje kapsamında okuma-yazma bilmeyen insanlarımıza okumasını, yazmasını öğretecek. Şuan Ağrı’nın merkezinde yer bakıyoruz.

 

Proje hayata geçtiğinde bunun çok olumlu yansımalarının olacağına inanıyorum. Bunun Üniversitenin Kent’le olan bütünleşmesine de faydalı olacağına ve dolayısıyla Ağrı’nın toplumsal yapına da olumlu etki edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.






Son Güncelleme: 13.11.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.