09 Mart 2015 Pazartesi 20:01
Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Programda konuşan Ağrı Valisi Musa Işın’ın eşi Tuba Işın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada kadınların istismardan, horlanmaktan, ayrımcılıktan, şiddete maruz kalmaktan ve kötü muameleye tabii tutulmaktan kurtulmasına vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Işın, “Kadın bildiğiniz gibi toplumun temel direği; toplumda kadının şekillendirmediği hiçbir alan yok. Toplumu inşa eden kadındır. Böyle değerli ve toplum için vazgeçilmez bir varlığın hala ülkemizde ve dünyada hak ettiği değerde ve konumda olmaması son derece üzüntü vericidir. Kadın mutluysa toplum mutludur. Kadın huzurluysa toplum huzurludur. Kadın refah içindeyse toplum da refah içindedir. Tam tersi kadın sefaletteyse toplum da sefalet içindedir. Kadını aşağılayan, hor gören, ikinci sınıfa tabii tutan toplumlar; asla medeni olamazlar” diye konuştu.

Bizim inancımızda, dinimizde, gelenek ve göreneklerimizde kadının yerinin daima yüksek olduğunu belirten Işın, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) kendisine Peygamberlik gelmeden önce cahiliye devrinde biliyorsunuz kız çocukları anne-babalar için utanç vesilesi olarak kabul edilmekteydi. Ve bu kız çocukları diri diri toprağa gömülmekteydi. Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam geldiğinde, O’na peygamberlik verildiğinde derhal bu uygulamayı ortadan kaldırmıştır ve kadının hakir görüldüğü dönemlerde bile “Cennet Annelerin ayakları altındadır” Hadisi Şerif’i ile kadını toplumun en üst seviyesine çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ne yazık ki günümüzde toplumumuzun yapısına yakışmayan şiddet olayları gün be gün artmaktadır. Bu durum hepimizi üzmektedir. Toplumun tüm kesimleri, kadın erkek ayırt etmeksizin bu vahşetle mücadele etmelidir. Biz kadınlar anne olarak çocuklarımıza pozitif eğitim vermek zorundayız. Onları adalet duygusuyla büyütmeli ve o duyguyla yetiştirmeliyiz. Eşlerimizin, kardeşlerimizin vicdanlarına seslenmeliyiz. Yaşanan sorunların temelinde, kaynağında eğitim ve bilinçlendirme eksikliği yatmaktadır. Özellikle kız çocuklarının eğitilmesi, cehaletten kurtarılması gerekmektedir. Biz kızlarımızı cehaletten kurtardığımız ortamdan; kadınlara yapılan şiddeti ve ayrımcılığı da kaldırabiliriz”





Son Güncelleme: 09.03.2015 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.