12 Nisan 2016 Salı 18:28
'Düşünüyorum Öyleyse Varım' Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) "Düşünüyorum Öyleyse Varım" konferansı düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi ile İhya Öğrenci Kulübü tarafından İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Eğitimci yazar Sait Çamlıca, Hazreti Ali'nin "Gençliği anlamadığınız zaman bu dünyada işiniz bitti" sözünün İslam dünyası için önemli bir referans olduğunu söyledi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Çamlıça, şöyle devam etti:

"Okunacak kitap tercihi noktasında dikkatli olmamız gerekiyor. Okumalarınızda bilgi hazineniz, gözlüğünüz Kur'an-ı Kerim, rehberiniz Hazreti Muhammed olsun. Bu felsefeyle çok kitap okuyun, her bilgiyi edinin ama gözlüğünüz ve rehberinizden esinlenerek bu bilgilerin faydalı kısımlarını alın. Çağdaş dünya gençlerinin teknolojiyle olan bağımlılığının yaşamlarına olan yan etkilerini net olarak görüyoruz. Bu yan etkilerin önüne geçmek için teknolojiyle çok fazla zaman geçirmeyi önlemeliyiz. Bu durumda camilerimizin avlularında gençlik merkezleri kurulmalı. Hazreti Muhammed'i çağdaş dünyamıza taşımazsak problemlerimiz hiç bitmeyecek."dusunuyorum-oyleyse-varim-konferansi.jpgdusunuyorum-oyleyse-varim-konferansi-001.jpg

Son Güncelleme: 13.04.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.