08 Kasım 2015 Pazar 22:04
Eğitim Hak-Sen Kamuda Kılık-Kıyafet Serbestliği Kararı Aldı

Eğim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, Eğitim Hak Sen genel merkezi tarafından üyelerine yönelik kamu kurum ve kuruluşlarında kılık-kıyafet serbestliği kararı aldığını açıkladı.

 

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Eğim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, “Eğitim Hak Sen Genel Merkezimiz yönetim kurulu toplantısında;  28.02.2013 tarihinde kamu çalışanı üyelerimiz için kıyafet özgürlüğü eylem kararı almıştı. Geçen süre zarfında  taleplerimizin karşılanmadığı görüşmüştür. 

 

08.10.2013 tarih ve 28789 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Yapılan düzenlemeler kamu personelinin ihtiyaç ve taleplerinin uzağında kalmıştır. Bu nedenle genel merkezimiz ilgili yönetmeliğin 5. maddesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine ilişkin sınırlamalar kaldırılıncaya kadar genel ahlaki kural ve değerlerimize uygun bir biçimde kamu kurumlarında çalışan üyelerimizin serbest kılık-kıyafette süresiz olarak işyerlerine gitmeleri kararı almıştır”dedi.

Son Güncelleme: 08.11.2015 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.