15 Mayıs 2015 Cuma 09:08
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

AĞRI  - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ne zaman Türkiye büyümeye, ilerlemeye kalksa mutlaka paçasından tutup aşağı doğru çekmek isteyenlerin olduğunu belirterek, "Bu bazen çok yakından, bazen çok uzaktan, bazen üniformalı, bazen sivil, bazen tanıdığımız, bazen hiç tanımadığımız birçok kesimden Türkiye'nin ayaklarına pranga vurulmak istenmiştir" dedi.

Yıldız, partisinin Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iktidarı için, bu ülkenin idaresine konulan güçlü irade için ve bu siyasi istikrarın sürdürülebilmesi uğruna hep beraber gayret ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin bir değişim, bir büyüme içerisinde olduğunu ifade eden Yıldız, "Ne zaman Türkiye büyümeye kalksa, ne zaman Türkiye ilerlemeye kalksa mutlaka paçasından tutup aşağı doğru çekmek isteyenler olmuştur. Bu bazen çok yakından bazen çok uzaktan, bazen üniformalı, bazen sivil, bazen tanıdığımız bazen hiç tanımadığımız birçok kesimden Türkiye'nin ayaklarına pranga vurulmak istenmiştir" diye konuştu.

"Vatandaşa bundan sonra 'göbeğini kaşıyan adam' diye hakaret edemezsiniz" diyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Koyun gibi diye hakaret edemezsiniz. Bir milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne arabasının bagajına bir koç koyup getirdi. Çıkartıp koçu dedi ki '12 yıldan beri bu millet koyun gibi davrandığı için AK Parti'ye verdi, bundan sonra bu koç gibi davranın da CHP'ye oy verin.' Ne kadar utanılacak bir şey değil mi? CHP'nin tarihine baktığımızda, siyaset tarihine baktığımızda utanılacak daha çok fazla şey var. Bizler ne yaptığımıza nasıl yaptığımıza çok dikkat ettik. Siyasetin saygınlığını korumak için çok fazla gayret ettik. Tavanına çiğ köfte atılan meclis İngiltere'nin, Arjantin'in meclisi değildi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ydi. Kaç kişi milletvekilliğine saygı duyuyordu? Saygı duyulmuyordu ama şükürler olsun AK Parti'yle beraber birçok şey değişti ve değişmeye de devam edecek."

Ağrı'da sosyal yardımlardan dolayı bir yılda ödenen paranın 324 milyon lira olduğunu anımsatan Yıldız, 9 bin 600 engelliye 3 aylık ortalama bin lira para verdiklerini, eşi vefat etmiş 5 bin 400 kadına iki ayda bir, 500 lira verdiklerini söyledi.

Yıldız, 5 bin asker ailesine iki ayda bir 500 lira verdiklerini vurgulayarak, "Bunlar önceden verilmiyordu. 9 bin 400 yaşlı vatandaşımıza 3 ayda bir, 445 lira veriyoruz. 90 bin öğrenciye şartlı nakit transferi olarak kız öğrencilerimize 60, erkek öğrencilerimize 50 lira veriyoruz. Bunun toplam tutarı bir yıl içerisinde yıllık 324 milyon liradır" dedi.

- "Adnan Menderes'i asmaya götürürken bir film çevirdiler"

HDP'nin özellikle "sivil itaatsizlik" cümlesini çok önemsediğini kaydeden Yıldız, "Ne demek bu, isyan mı çıkartacaksınız? Yoksa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giremedim diye başka meclis mi kuracaksınız? Hiç kusura bakmasınlar, biz çözüm süreciyle beraber Türkiye'nin en önemli kamburlarından bir tanesinin daha atılacağına inanıyoruz. Ölçülebilir, bir trilyon dolarlık, çok büyük bir para, o kadar para kaybetti Türkiye. Yani Türkiye yüzde 300 daha büyürdü. Biz şimdi onlu yıllar kaybettik ve şimdi oluşturulmaya çalışılan algılara da aldanmayın" diye konuştu.

Şirinliklere aldanılmaması gerektiğinin altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

"Adnan Menderes'i asmaya götürürken bir film çevirdiler. Ütülü pantolonlu, kolalı gömlekli, kravatlı, grand tuvalet giyinmiş Demokrat Parti'li biri gülücüklerle beraber bir yemekte oturuyorlar. Film bunu anlatıyor, öte tarafta da Sayın Menderes'i asıyorlar, rahmetliyi. Bakın bu algı operasyonları Gezi Parkı olaylarında yapılmaya çalışıldı. Bir yandan 3-4 tane malum kanalları izlediğinizde evet Türkiye'de isyan çıktı bundan sonra artık dönüş yok dediler. Ya siz isyan çıkarttığınızda kimin ayağına, kimin kafasına sıkmış oluyorsunuz. Bu memleketin vatandaşına, kendisine haksızlık etmiş oluyorsunuz. Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz."

Yıldız, 7 Haziran'da yapılacak seçime de değinerek, "Sandıkta vatandaşımız tercihini kullanıyor. Hangi partiye kullanıyorsa başımız üstüne. Zorlamadan, tehdit etmeden, özgür iradeleriyle beraber ama siz kullanılan oyları askeri darbelerle şimdiye kadar yapılan postmodern darbelerle beraber itibarsızlaştırmaya, daha ötesi hükümsüzleştirmeye çalışırsanız, 'ben sizin oyunuzun hükmünü kaldırdım' derseniz biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"Paralel yapılara ve yakınınızda dost gibi görünenlere aldanmayın" diyen Yıldız, "Bakın kurbanın kesilmesini tahfif edenler, hafife alanlar bugün malum gazetelerde manşetlerde dolaşıyorlar. Bir işin kuralı olur, kutsalı olur. Niçin HDP'li belediye başkanıyla görüşürsünüz Diyarbakır'da? Görüşürsünüz de niçin arka kapıdan girersiniz, niçin bunu gizli saklı yaparsınız? Sonunda açığa çıktı. Hiçbir açıklayıcı izah, tatmin edici izah gördük mü? Arkadan hançerlemeye gelince bunların her birisi de aynı şekilde bu işlemleri yaptılar" diye konuştu. 

Bakan Yıldız, tehdit ve şantajlara boyun eğilmemesi gerektiğini belirterek, "Kadınlarımızın özellikle evden çıkartılmadan oy kullanmalarının engellenmek istenildiğini duydum. Buna müsaade etmeyelim arkadaşlar. Gidip oylarınızı kullanın. Bunu yapmak istemek en temel hakkımız. Sizler oylarınızı kullanacaksınız" ifadesini kullandı.

 

enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-001.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-002.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-003.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-004.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-005.jpgenerji-ve-tabii-kaynaklar-bakani-taner-yildiz-006.jpg

Son Güncelleme: 15.05.2015 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.