20 Kasım 2015 Cuma 11:11
Erhan KILIÇ; Devlet Memuru Yerine Benim Memurum

'Devlet Memuru Yerine Benim Memurum'
Türkiye Kamu-Sen Ağrı İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan KILIÇ yaptığı yazılı açıklamada,"'Devlet Memuru Yerine Benim Memurum' kavramını getirmek istiyorlar." dedi.

Erhan KILIÇ yaptığı açıklamada:

Devlet memuru olunduğunda "İşten çıkarılmama" ve "Emeklilik garanti" ifadeleri kesinlikle gerçeği YANSITMIYOR. Hali hazırda yürürlükte olan ve değiştirilmesi ile ilgili kamuoyu oluşturulmaya çalışılan 657 sayılı DMK'nın 7. Bölümü 125. Maddesinde Devlet memurunun hangi koşullarda memuriyetten men edileceği açık bir şekilde ifade edilmiştir.

 Eğer bir devlet memuru;

a) İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozarsa, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engellerse, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılırsa veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmezse, bunları tahrik ve teşvik ederse veya yardımda bulunursa,

 b) Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basar, çoğaltır, dağıtır veya bunları kurumların herhangi bir yerine asar veya teşhir ederse,

 c) Siyasi partiye girerse,

 d) Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve gelmezse,

 e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afetlere ilişkin konularda amirlerin verdiği görev veya emirleri yapmazsa,

 f) Amirlerine, maiyetindekilere ve iş sahiplerine fiili tecavüzde bulunursa,

 g) Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunursa,

 h) Yetki almadan gizli bilgileri açıklarsa,

ı) Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlerse,

 j) Yurt dışında devletin itibarını düşürecek veya görev haysiyetini zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunursa,

 k) 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı fiilleri işlerse DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA CEZASI alır.

Bu bağlamda 2003 yılından beri "657'yi kaldıralım. İşçi-memur ayrımı olmasın. İşçilerin tazminatını veriyorsun koyuyorsun kapının önüne, ama memur mahkeme ile geri dönüyor." cümleleri ile dile getirilen ve asıl istenen Devlet memuru yerine benim memurum kavramını getirmektir.

 Bizler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 128. maddesinin birinci fıkrasında yer alan " Devletin, kamu iktisadî teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği aslî ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür." tanımına uygun olarak DEVLETİMİZİN MEMURU olarak kalmak için mücadelemizi 12 yıldır olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un ifadesi ile gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemeyiz, sövmeyeceğiz.

 Bu vesile ile bilip bilmeden 657 DMK ile ilgili yazılar ve yorumlarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirenlere milletimizin itibar etmemesini önemle rica ederim.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                Erhan KILIÇ

 Türkiye Kamu-Sen Ağrı İl Temsilcisi

 Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı

Son Güncelleme: 20.11.2015 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.