26 Temmuz 2015 Pazar 15:07
Erzurum'un Futbol Antrenörleri Ağrı'da

 

Erzurum Futbol Antrenörleri Derneği TÜFAD Şube Başkanlığına bağlı antrenörler, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti.  Ağrı’da ki futbol antrenörleri ile bir araya gelen Tüfad Şube Yöneticileri, Ağrı ASKF’nin Aydın Kasar toplantı salonunda,  antrenörlerin sorunlarını tartıştı.

 

Ağrı Askf Başkanı Erkan Kösedağ ve Askf Yöneticilerinin karşıladığı Erzurum ekibinde Erzurum Tüfad Şube Başkanı Abdusselam Gökçan ile Erzurum ilinde görev yapan faal antrenörler yer aldı.

 

Ağrı’da sporcunun yetişmemesinin temel sebebinin antrenörler olduğunu söyleyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ “ Maalesef gerek Ağrı’da gerekse Doğu Anadolu’da yıldız sporcu yetişmiyor. Bunun en önemli muhatabı siz antrenörlersiniz.  Biz BESYO mezunlarının faal futbolda daha aktif bir şekilde rol oynamasını istiyoruz. Bilimsel futbolun Ağrı’da yaygınlaşmasını istiyoruz. Ancak bunu istememiz , alanında uzmanlaşmış,  eski spor adamlarını bir kenara itelim anlamı taşımıyor. “dedi

 

Amatör Liglerden çekilmelerin önüne geçeceklerini söyleyen Kösedağ “ Bu sezon amatör lig statüsüne bir karar ekleteceğiz. Liglerden çekilen takımların bir sonraki sezon şampiyon olsalar dahi ilimizi temsil etmemelerini sağlayacağız. Ayrıca liglerden çekilen takımların mutlak suretle hakem ve personel giderlerini ödedikten sonra lisans işlemlerine başlamaları gerekiyor. İlk yılımızda belki takım sayısı düşebilir. Anca bu radikal karar ilerleyen yıllarda olumlu sonuçlar verecektir.  Ayrıca Play-off sistemi de takım sayısı az illerde ligden kopmaların önüne geçen bir sistem.  Spor kulüplerimiz hazırlıklarını play-off sistemine göre yapsınlar.  Ağrı’da ki takım sayısının azlığından şikayet ediyoruz. Ancak yanı başımızda bulunan ve büyükşehir statüsündeki Erzurum ili ile Ağrı’nın takım sayıları eşit. İki ilde 11 takımla amatör liglerde mücadele ediyor.  Demek ki bölgesel bir sorunumuz var” dedi

 

Erzurum Tüfad Şube Başkanı Abdusselam Gökçan ise “ Ağrı’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “ Ağrı ile Erzurum arasında futbolun geçmişe yönelik bir birlikteliği var. Bu buluşmalar bu birlikteliğin devamı niteliğini taşıyor. Yakın zamanda TFF sisteminde kurs başvuruları açılacak. 570 bin nüfuslu  Ağrı’nın 20 antrenörü var iken Erzincan’ın  100’ün üzerinde antrenörü bulunuyor. Ağrı’nın bu sorunu çözmesi gerekiyor. Biz de bu sorunu çözebilmek için buradayız dedi”.

Toplantı soru cevaplarla tamamlanırken, toplantı sonrasında oynanan karşılaşmada Ağrı ekibi, Erzurum ekibini 8-5 mağlup etti.  

 
 
erzurum’un-futbol-antrenorleri-agri’da.jpgerzurum’un-futbol-antrenorleri-agri’da-001.jpgerzurum’un-futbol-antrenorleri-agri’da-002.jpgerzurum’un-futbol-antrenorleri-agri’da-003.jpg

Son Güncelleme: 26.07.2015 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.