19 Ağustos 2014 Salı 13:23
Evi Yıkılan Aktaş Ailesi Dışarıda Kaldı

Ağrılı Aktaş ailesi, yıkılan evlerinin önünde hayata yaşam mücadelesi verirken, hayırsever vatandaşlardan uzanacak yardım elini bekliyor.

Ağrı’nın Kazım Karabekir Mahallesi’nde ikamet eden Aktaş ailesi, yaklaşık 5 ay önce yıkılan evlerini tekrar yapabilmek için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Evleri yıkıldıktan sonra dışarıda kalan aile, yıkılan evlerinin bahçesinde yaşam mücadelesi veriyor. Yemeklerini evlerinin bahçesinde yiyen aile, geceleri bahçedeki kanepede yatmak zorunda kalıyor. Bahçelerini çevreleyen duvarların yıkık olması aileyi geceleri korkuturken, mahalledeki vatandaşların yardımlarıyla hayat mücadelesine devam eden Aktaş ailesi, mahallelilerin destekleri ve kendi çabalarıyla evlerinin temelini atmış ancak maddi imkansızlıklardan dolayı evlerini tamamlayamamış.

Askerde midesinden ameliyat olan ve yüzde 80 engelli raporu alan baba Ahmet Aktaş, konuşmakta güçlük çekerken, oğlu ve kendisinin 3 ayda bir engelli maaşı aldığını, ancak o parayla evlerini kışa kadar bitiremeyeceklerini kaydetti. Baba Ahmet Aktaş, “İyi değilim, yapamıyorum. Kıştan beri evim böyledir. Yaza doğruydu, baktım yıkılıyor. Dedim yaz olsun yaparız, baktım tam yıkıldı. Yaptırmaya kaktık, bütçe yok. Usta diyor, 'Git 3 kilo çivi getir', benim cebimde para yok” şeklinde konuştu.

“SADECE EVİMİN YAPILMASINI İSTİYORUM”

Kendisine herhangi bir maddi yardımın yapılmasını istemeyen, sadece evinin yapılıp kendisine verilmesini istediğini ifade eden anne Azize Aktaş ise, 8 çocuğundan 6’sının öldüğünü söyledi. Kış aylarından beri dışarıda yatıp kalktıklarını belirten anne Aktaş, “Bize yardım edin. Bizim kimsemiz yoktur. Benim çoluk çocuğum çoğu öldü, benim kimsem yoktur. Benim adam fakir. El bize baktı, el bize yardım etti. Bana bir yardım etsinler. Ev yapılmıyor, kıştan beri evim hepsi yerdedir. Kimse yoktur, bana yardım etsin. Ben bir yardım istiyorum, bana yardım edin. Kıştan beri evim yoktur. Ben dışarıda yatıyorum, kapıda kalkıyorum. Bana bir şey getirmesinler, evimi yapsın düzeltsinler. Ben evimin içine gireyim onlara dua edeceğim. Ben dışarıda yatıp kalkıyorum. Ben yardım istiyorum. Allah herkese versin, sonra bize versin. Bize kim yardım ederse Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.







Son Güncelleme: 19.08.2014 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.