23 Mayıs 2015 Cumartesi 15:38
Fatih Projesi kapsamında Ağrı'da öğrencilere tablet dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, yaptığı konuşmada, gelişen bilim ve teknolojinin, toplumda büyük gelişmelere ve değişimlere neden olduğunu belirtti.

Dursun, bu değişimlere ayak uyduramayan toplumların çağın gerisinde kalıp, uygar medeniyetlerin seviyesine ulaşamayacağını dile getirdi.

Uygar medeniyetlerin seviyesine ulaşmanın yolunun da eğitimden geçtiğini kaydeden Dursun, şöyle devam etti:

"Eğitim bir toplumun şah damarıdır. İşte eğitimli bir nesil yetiştirmek amacıyla eğitimde yeni değişimler meydana gelmektedir. Bunlardan en önemlisi değişim alanında meydana gelen değişimlerdir. Fatih Projesi kapsamında bugün Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi'nde okuyan 9. sınıf öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıttık. Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri, toplumu ve milleti yararına kullanan bireyler güçlü ve nitelikli kişiler olarak kabul edilmektedir. Gücü elinde bulunduran milletler, geleceğe yön vereceklerdir. Bizler de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma ve üstüne çıkarma ilkesini kendisine hedef almış bir milletiz."

Dursun, "Öğretmen ve öğrencilerimiz bugüne kadar kara tahta ve kağıt üzerinde takip ettiği birçok şeyi artık elektronik ortamda işleme imkanı bulacaktır" ifadelerini kullandı.

29 okula etkileşimli tahta kurulumu gerçekleştirildiğini vurgulayan Dursun, şunları kaydetti:

"Şuna kadar toplam 6 bin 766 öğrenci ve öğretmene tablet dağıtılmıştır. 19 okulumuza etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmış altyapı kurulumları mesai dışında devam etmektedir. Yine Fatih Projesi kapsamında kentimizdeki her kademedeki okullara 770 çok fonksiyonlu ağ yazıcı dağıtımı yapılmıştır. Donanımı kurulan okullarda toplam bin 467 öğretmene, eğitimde teknolojiyi kullanım kursu verilmiştir. Eğitim almayan öğretmenlerimizin ise eğitimleri devam etmektedir. Akabinde öğretmenlerimize alan kursu verilecektir. Tablet ve etkileşimli tahtalardan azami verim ve kalite sağlanması temennisiyle tabletlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

fatih-projesi-kapsaminda-agrida-ogrencilere-tablet-dagitildi..jpgfatih-projesi-kapsaminda-agrida-ogrencilere-tablet-dagitildi.-001.jpgfatih-projesi-kapsaminda-agrida-ogrencilere-tablet-dagitildi.-002.jpgfatih-projesi-kapsaminda-agrida-ogrencilere-tablet-dagitildi.-003.jpg

Son Güncelleme: 23.05.2015 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit 2020-10-06 08:46:19

Peki ağrı ilçelerindeki öğrencilere ne zaman dağıtılacak?

Avatar
Berat 2021-01-19 23:55:43

Merhaba ben berat demir bu sene canlı derslere hiç giremedim durumumuz yok babam çalışmıyor lütfen bana yardım edin

Misafir Avatar
editör 2021-01-20 00:12:17 @Berat

berat kardeşim bilgileri bizimle paylaşırsan gerekli mercilere iletiriz inş.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tülin 2021-02-01 22:55:07

Tablet gönderin lütfen derslere girmek istiyorum Allah rızası için tablet gönderin lütfen derslere giremiyorum kardeş sayımız çok sesimizi duyun lütfen akbulgur köyünden yaşıyorum tablet gönderin lütfen