15 Mayıs 2022 Pazar 01:17
Halkın Ekmeği İle Kimseyi Oynatmayız

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan yaşanan sorunun nedeninin son derece şeffaf şekilde açıklarken, belediye tarafından en kısa zamanda ekmek üretimine yeniden başlanacağının müjdesini de verdi.

Başkan Sayan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Uzun zamandır Ağrı’lı kardeşlerimize en ucuz ekmeği ulaştırmaya çalışıyoruz. Bayramdan sonra belediyemizin anlaşmalı olduğu fırının ekmek fiyatını yükseltmesinden kaynaklı anlaşmazlıktan dolayı ekmek üretimine ara verilmiştir. En kısa zamanda bu problem çözülecektir. Mevcut fırınla anlaşmazlık çözülemezse yeni bir fırınla anlaşma yoluna gideceğiz. Bununla birlikte pkk ve destekçisi hdp destekçisi web sitelerinin ve yayın organlarının sosyal medya hesaplarında, belediye fırına borçlu, borcunu ödemediği için ekmek üretilmiyor gibi sözler kocaman bir yalandır. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Tam tersine fırın şirketi belediyeye borçludur. Belediyenin fırın şirketinden alacağı vardır. Fırının temin ettiği unlardan dolayı belediyenin alacağı bulunmaktadır. Dolayısı ile sorun; alacak verecek meselesinden değil tamamen fırının fiyatları yükseltmek istemesi ve belediyenin de buna müsaade etmemesinden kaynaklıdır. En kısa zaman içinde makul bir fiyat üzerinde anlaşarak tekrar ekmek üretimine başlayacağız ve satış noktalarımıza ekmeğimizi yetiştireceğiz. Ağrı Halkı doğru bilgi ile aydınlansın diye belediye olarak bu açıklamayı yapma zorunluluğu oluşmuştur. Ağrı Belediyesinin fırına herhangi bir borcu yoktur. Tam tersine fırının Ağrı Belediyesine borcu bulunmaktadır. Ekmek üretimine ara verilmesinin tek sebebi; fiyat artırılmasının Ağrı Belediyesince kabul edilmemesindendir. Yapılan bütün haberler art niyetli, başarımızı çekemeyen, Ağrı’nın geleceğini terör örgütlerine teslim etmek isteyen güruhların ve uşaklarının yapmaya çalıştığı algı operasyonlarıdır. Ağrı Halkı bunlara asla itibar etmeyecektir. Ağrı Halkının ekmeği ile kimseyi oynatmayız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.