04 Aralık 2015 Cuma 09:40
Hanifi Gökçek Engellilere Sahip Çıkmak Zorunluluktur


  Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Hanifi Gökçek, yayınladığı mesajında, engellilerin sorunlarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Gökçek, “Temel amaç, engellilik konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaktır. Toplum içine dahi çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak hepimizin ortak görevidir.

Engellilerin yaşadığı sorunlar bireysel değil toplumsaldır.

Engellilik, kişinin doğuştan veya sonradan meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin belli bir kısmını yitirmesiyle oluşur.

Engelliliğin belli başlı nedenleri, akraba evliliği, gebelik öncesi tedbirsizlik, aşıların zamanında yapılmaması, kazalardır. Engellilik; toplumun en önemli sorunları arasında yer almakta ve engelli kavramı daha çok bedensel eksiklikler için kullanılmaktadır.

Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.

Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli insanlarımızı da üretebilir, en azından kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.

Her sağlıklı insanın birer engelli adayıdır. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve her birimiz engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Engellilere sadece bu haftada değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkmak herkesin ortak görevidir” dedi.

Son Güncelleme: 04.12.2015 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.