10 Nisan 2016 Pazar 14:58
Hdp Ağrı 1. Olağanüstü İl Kongresi Yapıldı! HDP Yeni İl Başkanı Olcay Öztürk Oldu

HDP Ağrı İl Örgütü Başkanlığı görevine Olcay Öztürk seçildi.

HDP Ağrı İl Örgütü Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi, kentteki bir düğün salonunda HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in de katılımıyla yapıldı.

Baydemir, kongrede yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinde ilk defa Kürt sorunu için 2013 Nevruzu ile başlayan süreçle çözüm arandığını ama 2,5 yıllık dönemde hükümetin samimi olmaması nedeniyle bu fırsatın heba edildiğini ileri sürdü.

Kürt sorununa çözüm yerine reform yapılıyormuş gibi davranıldığını ve bu nedenle samimiyetle barış ve birlikte yaşama hukuku oluşturulamadığını iddia eden Baydemir, annelerin gözyaşları arasında ayrım yapmadıklarını ve tek bir insanının hayatını yitirmesine asla rıza göstermediklerini savundu.

Baydemir, bu işin yegane bir çözümü olduğunu belirterek "O da çoğulculukta birliği inşa etmektir. Çoğulculukta birliği inşa ettiğimizde bu coğrafya tekrar gül bahçesine dönüşme imkanına kavuşmuş olacaktır." dedi.

Kongreye HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da katıldı.

Konuşmaların arıdndan yapılan seçimde HDP İl Başkanlığına Olcay Öztürk seçildi.

 

hdp-agri-1.-olaganustu-il-kongresi-yapildi.jpghdp-agri-1.-olaganustu-il-kongresi-yapildi-001.jpghdp-agri-1.-olaganustu-il-kongresi-yapildi-002.jpghdp-agri-1.-olaganustu-il-kongresi-yapildi-003.jpghdp-agri-1.-olaganustu-il-kongresi-yapildi-004.jpg

Son Güncelleme: 11.04.2016 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.