17 Ekim 2015 Cumartesi 18:12
HDP Ağrı'da 2 Seçim Bürosu Açılışı Yaptı


HDP Ağrı il örgütü Eski Van ve Kütüphane caddelerinde seçim irtibat büroların açılışını yaptı.


Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Ağrı il örgütü Eski Van ve Kütüphane caddelerinde seçim irtibat büroların açılışını yaptı. Büro açılışına HDP Ağrı milletvekili adayları Berdan Öztürk, Mehmet Emin İlhan, Dirayet Dilan Taşdemir ve Ağrı belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ve çok sayıda kişi katıldı.


Eski Van cadde’sinde büro açılışında konuşan HDP Ağrı milletvekili adayı Mehmet Emin İlhan, Halkın barış tutkusunu saygı ile selamladıklarını söyledi. İlhan, “ 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkeyi kana boğmaya çalışanlarına karşı hep barışı savunduk. Halkımızın bu barış tutkusunu saygı ile selamlamıyoruz. 7 Haziran seçimleri Türkiye tarihi için çok önemlidir. Ama 1 Kasım da yapılacak seçim milattır” dedi.


‘Biz her insanın ölümüne üzülüyoruz’
Konuşmadan sonra büro açılışını yapan seçilmişler daha sonra Kütüphane caddesinde bulunan HDP seçim büronun açılışını gerçekleştirdi.  Burada konuşan Ağrı belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, 1 Kasımda yapılacak olan seçimlerde Ağrı da 5. Kez iktidara ve devlete mesaj vereceklerini kaydeden Sakık, 2014 yerel seçimlerden bu güne kadar Ağrı da 4 seçimin yapıldığını ve AKP’yi bu 5 seçimde de büyük bir farkla yen yendikleri belirterek, “ Özelikle Ağrı da iktidarı yerle bir ettiğimiz için bu kenti kana buladılar. Nasıl 30 Mart, 1 Haziran, cumhurbaşkanı ve 7 Haziranda onlara nasıl ders verdiysek 1 Kasımda da ders vereceğiz. Değil onlara bir vekil vermek değil tek bir oyumuzun eksilmesi bedenimizden bir parçanın eksik olması demektir. Vekillerimiz seçildikten beri halkın arasındadır. İşte vekillik budur. Mevki makam bizim için bir gelecek değil. Halkımız ile birlikte burada özgürlük mücadelesi veriyoruz. Çocuklarımızı öldürüp ‘Türkün gücünü göreceksiniz’ diyen eli kanlılara sesleniyorum. Siz de Türkiye demokrasi güçlerin ve Kürt halkın iradesini 1 Kasımda göreceksiniz. Biz her insanın ölümüne üzülüyoruz. Yoksul Anadolu çocukların ölmemesi için üzülüyoruz. Askerin de, polisin de, Gerilanın da ölümüne üzülüyoruz. İşte sandıkta bunlalar hep birlikte ders vereceğiz” dedi.


‘Tarihten beri  Kürtleri katledilenler şu an tarihin çöplüğündedir’
Gerginlikten sonra konuşan HDP Ağrı milletvekili adayı Dirayet Dilan Taşdemir, Seçim çalışmalarını yapmadıklarını çünkü Ağrı halkı 7 Haziran’da iradesini beyan ettiğini ve halkın bu iradesini kabul etmeyen AKP olduğunu kaydetti.  

Ağrı da 2014 yılından beri yapılan seçimlerde AKP halkın iradesini kabul etmediğini ve son olarak Ağrı halkı 1 Kasımda da iradesini ortaya koyarak AKP’ye ders vereceğini söyledi. Taşdemir, “ Tarihten beri  Kürtleri katledilenler şu an tarihin çöplüğündedir. Ama halkımız şu an dimdik ayaktadır. Biz onlara tanıyoruz. Onlar bu halk onları tanıyor” diye konuştu.


Konuşmadan sonra büro açılışı yapıldı.

 

hdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti.jpghdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti-001.jpghdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti-002.jpghdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti-003.jpghdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti-004.jpghdp-agrida-2-secim-burosu-acilisi-yapti-005.jpg

Son Güncelleme: 17.10.2015 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.