09 Mart 2016 Çarşamba 15:43
HDP'li Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı Tutuklanırken Bir Eş Başkan İse Gözaltında

HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya,1 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, Taşlıçaay İlçe Başkanı tutuklandı. HDP ve DBP Gevaş İlçe Eş Başkanları ise gözaltına alındı.

 

AĞRI TAŞLIÇAY İLÇE BAŞKANI TUTUKLANDI

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı İbrahim Yaşar'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Taşlıçay'da düzenlenen terör operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Taşlıçay İlçe Başkanı Yaşar ile köy muhtarı M.A.B. ve F.A. elde edilen yeni deliller ışığında yeniden gözaltına alındı. 3 zanlı, savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Zanlılar, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla tutuklandı.

Taşlıçay ilçesinde, 14 Şubat'ta terör operasyonlarını protesto gerekçesiyle ilçe esnafını kepenk kapatmaya zorladığı öne sürülen HDP İlçe Başkanı Yaşar ile bir köy muhtarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'ya Tutuklama

Nusaybin'de sözde öz yönetim ilan ettikleri gerekçesiyle yargılanan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya,1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan 9 sanık katılmazken, avukatları hazır bulundu. Avukatların, müvekkillerinin beraatine yönelik savunmaların ardından mahkeme kararını vermek için duruşmaya ara verdi.

MAHKEME 1 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Kararını açıklayan mahkeme, Nusaybin Belediye BaşkanıSara Kaya, Sabiha Gündüz, Zeynep Alğan, Salih Cebe ve Erhan Dinç'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıl, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten" 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Açıklamayı okuyan Muhsin Aksan'ın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan da 1 yıl 3 ay, hapis cezasına çarpıtılmasına karar verildi.

VAN'DA HDP VE DBP'Lİ BAŞKANLAR GÖZALTINDA

Van'da Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, DBP Gevaş İlçe Eş Başkanı Bülent Danış, HDP İlçe eş başkanları Nevzat Altındağ ve Bedriye Öner ile belediye meclis üyesi Serpil S., Hayrettin B. ve eski BDP’li Nevzat N. gözaltına alındı.

‘Örgüt propagandası yapmaktan’ gözaltına alınan şahıslarla birlikte bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet av tüfeği, mermi ile örgüte ait dokümanlar ele geçirildi. Şahısların Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 10.03.2016 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.