04 Şubat 2019 Pazartesi 18:46
İade Edilen İhvan-ı Müslim Üyesi İçin Mazlumder'den Tepki!

MOHAMED ABDELHAFEZ AHMED HUSSEIN isimli Mısır uyruklu İhvan Mensubu olduğu söylenen 28 yaşındaki gencin, 16.01.2019 tarihinde Somali Mogadişu Havalimanından İstanbul Atatürk Havalimanına geldiğini, 17.01.2019 günü polis kontrolünden geçerken alıkonularak bekletildiğini, 18.01.2019 tarihinde ise THY uçağı ile Mısır’a gönderildiğini ciddi ve ağır bir iddia olarak öğrenmiş bulunmaktayız.

Yine bahse konu genç hakkında 67 kişi ile birlikte Mısır Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı ve 27.05.2017 tarihinde Kahire Ağır Ceza Mahkemesi tarafından idam cezası verildiği ifade edilmektedir.

Uluslararası Hukukun emredici ilkelerinden ve Türk Hukukunun en temel hükümlerinden birisi geri gönderme yasağıdır. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 4. Maddesine göre “Bu Kanun kapsamındaki hiç kimse, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulacağı veya ırkı, dini, tabiiyeti, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi fikirleri dolayısıyla hayatının veya hürriyetinin tehdit altında bulunacağı bir yere gönderilemez.”

Bu açık mevzuat hükmüne ve emredici hukuk kaidesine rağmen yukarıdaki bilgiler doğru ise ortada açık bir hukuksuzluk bulunmaktadır.

Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalı, herhangi bir menfaat temini ya da başka kirli ilişkilerin bulunup bulunmadığı ortaya çıkarılmalıdır.

Masum bir insanın ölüme gönderilmesi büyük bir insanlık suçudur.

MAZLUMDER olarak konunun takipçisi olacağımızı vurgularız.

MAZLUMDER

Son Güncelleme: 04.02.2019 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.