29 Şubat 2016 Pazartesi 14:28
İHH İdeal İnsan Erdemli Toplum Semineri Düzenlendi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Temsilciliği tarafından "ideal insan, erdemli toplum" konulu seminer düzenlendi.

İHH Ağrı Temsilciliği tarafından düzenlenen "ideal insan erdemli toplum" konulu seminerin birincisi Memur-Sen Ağrı Şubesi Toplantı Salonunda yapıldı.

İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Anığı, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, gerçek erdemliliğin, yüzünüzü Doğu'ya veya Batı'ya çevirmekle ilgili olmadığını, gerçek erdem sahibi olan insanın, Allah'a, Peygambere, meleklere ve Kur'ana inanan, söz verdiklerinde sözünde duran, sıkıntılı dönemlerde sabredenler olduğunu belirtti.

"İdeal insan erdemli toplum" konulu seminerin birincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Anığı, şunları söyledi :

"Bizler, insanı merkezine almış bir inancın mensuplarıyız. Bizim inancımıza göre insan, yeryüzünün en önemli ve en anlamlı varlığıdır. Yeryüzünü yaratan Allah, insana bir sorumluluk bilinci yüklüyor ancak yaşadığımız toplumda insanın sorumluluklarından fazlasıyla uzaklaştığına şahit olmaktayız. Sorumluluk sahibi olarak bizlerin hem vicdanımızın hem de inancımızın bir gereği olarak insanın toplumdaki olumsuz anlamda gidişatına dur dememiz gerekiyor.

Seminere konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer de erdemli toplum olabilmenin temelinde, sorumluluk kavramının olduğunu belirterek, insanların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

ihh-ideal-insan-erdemli-toplum-semineri-duzenlendi.jpgihh-ideal-insan-erdemli-toplum-semineri-duzenlendi-001.jpgihh-ideal-insan-erdemli-toplum-semineri-duzenlendi-002.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 29.02.2016 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.