15 Mayıs 2016 Pazar 18:03
İHH'dan Ağrı'da 'Yetimler Gülerse Dünya Güler' Etkinliği

AĞRI - İnsani Yardım Vakfı (iHH) Ağrı Şubesince, yetim çocuklar için "Yetimler Gülerse Dünya Güler" konulu etkinlik düzenlendi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İHH'nın her zaman fakir vatandaşlara ve yetim çocuklara sahip çıktığını ve ihtiyaç sahibi insanlara el uzattığını belirtti.

Devletin toplumda yardıma muhtaç tüm kesimlere yardım ettiğini ve onları yalnız bırakmadığını anımsatan Işın, "Yetim çocuklar diyoruz ama onların anne ve babaları bizleriz. Onlar hiçbir zaman yalnız değildir. Hepsi bizim çocuklarımızdır ve hepsi bize emanettir." dedi.

Çocukları, aileleriyle birlikte yalnız bırakmadıklarını aktaran Işın, şunları kaydetti:

"Onların anne, baba, kardeş ve akrabaları biziz. Bu çocuklar aynı zamanda benim çocuklarımdır, bunu böyle kabul ediyorum. Ne ihtiyaçları varsa karşılayacağız. Allah'a şükürler olsun devletimiz bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Dul kadınlarımıza, annelerimize ve kardeşlerimize yardım yapıyoruz ve onları yalnız bırakmıyoruz. Sosyal yardıma muhtaç ve engelli olan kardeşlerimize bakıyoruz, bakım ücreti veriyoruz. Dolayısıyla yardıma muhtaç olan toplumdaki bütün kesimlere, devletimiz yardım elini uzatmaktadır. Kesinlikle yapılan bu yardımların tümü devletimizin kendi parasıdır ve vatandaşlara yapmış olduğu yardımlardır. Hiçbir ülkenin bu anlamda Türkiye'ye yardımı söz konusu değildir."

İHH Ağrı Şubesi Başkanı Kerem Engin ise İHH olarak yetim çocuklara sahip çıktıklarını ve ailelerine yardım ettiklerini dile getirerek, "Kim ki bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa eline dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap gelecektir." dedi.

Engin, İHH olarak "Yetimler cennete açılan kapıdır" dediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Yeryüzünde her iki saniyede bir çocuk yetim kalıyor. 7 milyarlık dünya nüfusunun 2 milyarı çocuklardan oluşuyor. Çocuklar savaşlardan, doğal afetlerden veya açlıktan en fazla etkilenen kesimdir. Dünyada, 400 milyon yetim çocuğun olduğu uluslararası kaynaklarca belirtiliyor. Dünya'daki yetimleri bir araya topladığınızda dünyanın en kalabalık beşinci ülkesini oluşturuyor. Yetime kefil olana Allah da kefildir. İnşallah bu çocuklar gelecek için teminatlarımız olacak."

Etkinlik kapsamında çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sergilenirken, programın ardından İHH tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlikten sonra özel bir restoranda düzenlenen yemeğin ardından çocuklar ile uzun süre sohbet eden Vali Işın çocuklarla birlikte halay çekip, halat çekme oyunu oynadı.

 

ihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-001.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-002.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-003.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-004.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-005.jpgihhdan-agrida-yetimler-gulerse-dunya-guler-etkinligi-006.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 16.05.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.