22 Nisan 2014 Salı 10:01
İhsan ŞENOCAK'ın  Ağrıda ki Programına Yoğun İlgi

Ağrı Müftülüğünün  Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği  program yoğun ilgi.

Ağrı Merkez Halk Eğitim Konferans salonunda Dr. İhsan ŞENOCAK’ın konuşmacı olarak katıldığı programa ilgi yoğundu. Program Fevzi Paşa Camii İmam Hatibi Hasan KILIÇ’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ağrı İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ’nin selamlama konuşmasından ardından, Ağrı Valisi Sayın Dr. Mehmet TEKİNARSLAN “ bu yıl ki Kutlu Doğum haftasının ana konusunun “samimiyet” oluşu çok manidardır. Samimiyet, her türlü riyadan, aldatmadan uzak hizmet aşkıyla çalışmaktır. Hile ve aldatmayla, riya ile hareket edilmez, bu durum  insanı uçuruma götürür. Bu duygularla bu programda emeği geçen herkesi, özelde Müftülük çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Müftülük ilahi Korosunun sunumundan sonra söz alan Dr. İhsan ŞENOCAK konuşmasında verdiği örneklerle dinleyicilere adeta duygu seli yaşattı. Hz Peygamber’in çile ve ızdırap dolu hayatından, sahabeyi kiramın Hz Peygambere olan bağlılığından örnekler sundu. 

Dr. Şenocak konuşmasında “Kişi hangi kademede ve makamda olursa olsun Hz Peygamber’de alacağı çok örnekler vardır. Çünkü Allah O’nu örnek alınsın diye göndermiştir. Bugünkü İslam aleminin düştüğü durum Hz Peygamber’e olan uzak mesafeden kaynaklanmaktadır.

Bugün Suriye, Mısır, Arakan Müslümanları kan ağlıyorsa sebebi Müslümanların birliktelik ruhunu yakalayamamış olmalarıdır. Hz Peygamber kimsenin köle oluşuna, rengine, ırkına bakmadan samimiyetle onlarla muamele ediyordu. Bu hususta yanlış yapan arkadaşlarını uyarıyordu. Yetim hakkını korumak en büyük hedeflerinden idi. Bugün Müslümanlar Suriyeli, Arakanlı ve Mısırlı yetimleri düşünmek ve sahiplenmek zorundadır. Zekat, fitre ve sadakalar okullara, yurtlara, taş binalara değil de adil bir şekilde bu ümmetin yetimlerine verilmeliydi.

Birilerine servet değil; bu ümmete ayırım yapmadan hizmet için değerlendirilmeliydi. Şayet bu şekil davranılmış olsaydı Müslümanların durumu şimdi daha iyi olabilirdi. Orta doğuda meydana gelen olayların temelinde yine Müslümanların samimiyetsiz davranışları ve ehli sünnet dışındaki güçlere hizmet etmeleri yatmaktadır. Samimi ve uyanık olalım, kendimize çeki düzen verelim. İnşaallah Müslümanların içinde bulunduğu bu zorlu süreç en yakın zamanda sona erecek, Ülkemiz, Hz Peygamber’in rehberliğinde Anadolu Müslümanlarının öncülüğünde eski ihtişamlı günlerine kavuşacaktır.” dile getirdi.

Program, Kitap ve Kartela dağıtımıyla son buldu.

 








Son Güncelleme: 13.11.2016 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.