30 Haziran 2016 Perşembe 17:25
İŞKUR'un bu yıl 56 milyon TL para girdisi olacak

İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, işsizliğin yoğun olduğu ilde kurumun umut kapısı haline geldiğini ifade etti. Bu yıl 56 milyon TL sıcak para girdisi olacağını belirten İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven, devletin nimetlerinden vatandaşları faydalandırmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Gıyas Güven, yaptığı açıklamada, "Ağrı İŞKUR olarak 2016 yılı ilk yarım dilimini bitirdik. Bu yılın ilk 6 ayında, açtığımız 30 kurstan 700 kişiye meslek edindirme kursu verdik. İş başı eğitimlerimiz var malumunuz, hükümetin istihdam paketinde açıklanmıştı bu. İlimizde 520 iş başı eğitim programında 700 kişi faydalanmakta. Girişimcilik kurslarımız var. Hem genç işsizler ve hem de kadınları istihdam etmeye yönelik, topluma kazandırmaya yönelik olan projelerde önemli olan bir belgedir. Bu belgeyi de 150 kişiye verdik." dedi. Güven, bunların yanında engelli kursları olduğunu dile getirerek, "Engellilere çok önem veriyoruz. Engellileri sosyalleştirebilmek, topluma kazandırabilmek için sosyal sorumluluk projeleridir bunlar. 93 bin TL'lik bir projemiz vardı, onu uyguladık. Malumunuz kamu kurum ve kuruluşlarında 'Toplum Yararına' dediğimiz bir programımız var. 2016'nın ilk yarısında 3 bin 460 kişi bundan faydalandı. İŞKUR olarak 2016'nın ilk yarısında ilimize 30 milyon 321 bin TL gibi bir ekonomik girdimiz oldu. Yıl sonuna kadar inşallah 56 milyon TL sıcak para girdisi olacak ilimize. İşsizliğin yoğun olduğu bir ilde kurumumuz işsizlerin umut kapısı haline gelmiş durumda. Devletimizin nimetlerinden vatandaşlarımızı faydalandırmak için elimizden geleni yapmaktayız." açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 30.06.2016 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.