12 Temmuz 2023 Çarşamba 16:42
Kanser hastalığından ölümün rekor kırdığı Ağrı’da onkoloji doktoru yok!

Hava kirliliğinin insan sağlığına etkileri üzerine çalışmalar yürüten 15 sağlık, çevre ve iklim örgütünün oluşturduğu Temiz Hava Hakkı Platformu'nun (THHP)’ın Mart ayında hazırladığı rapora göre en kirli havayı soluyan ilk beş ilin içerisinde yer alan Ağrı TUİK verilerine göre %21,8  ile iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin en yüksek olduğu il oldu.

Ağrı merkezde bulunan ve tek kamu hastanesi olan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kanser hastaları, onkoloji uzmanı doktor olmadığı için mağdur oluyor. Onkoloji servisinin son doktoru da tayinle gitti. Yaklaşık 2 aydır atama yapılmayan hastanede hastalar çevre ilçelere ve hastanelere gitmeye başladı.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'nın duruma çare bulmasını istiyor. Tedavi olmak için çevre illere gittiklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu duruma karşı önlem alması gerektiğini dile getiriyor.

Son Güncelleme: 12.07.2023 17:37
Anahtar Kelimeler:
HastaneAğrı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.