09 Mart 2015 Pazartesi 18:48
Kızılay 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Karanfil Dağıttı
Kızılay Ağrı Şubesi Gençlik Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bayanlara karanfil, erkeklere ise Hadis-i Şerif yazılı broşürler dağıttılar.
 Gençler hem kadınlar günün kutlamak hem de dinimizde kadının yerini vurgulamak amacıyla karanfiller ve hadis-i şerif yazılı broşürler dağıttılar. Ashabına bir tavsiyesinde; “Kadınlarınızı nasıl köle ya da hayvan döver gibi dövüyor, sonra da akşam olunca utanmadan beraberce yatıyorsunuz?” şeklinde bir ifade ile seslenirken; Erkeklerin eşlerine karşı katı, kaba, zorba ve merhametsiz olmamalarını, onlara sözlü ve fiilî şiddet uygulamamalarını, kötü sözlerle tahkir edilmemesini (Ahmed, V, 5) istemiş ve; “Kadınlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onlara vurmayın ve onları kötülemeyin." buyurmuştur.

(Ebû Dâvûd, Nikâh, 42) “Müminlerin iman bakımından en mükemmel olanları, ahlâkı en güzel olanları ve eşine en yumuşak davrananlarıdır." (Nesâî, es-Sünenü’lKübra, Uşratü’n-Nisaî, 66) Şeklinde Hadis-i Şerif yazılı el broşürlerini erkeklere dağıtarak dinimizde kadına şiddetin yerinin olmadığını dile getirdiler.
 
 
 

Son Güncelleme: 09.03.2015 18:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.