18 Kasım 2015 Çarşamba 00:18
Leyla Zana Tekrar Yemin Edecekmi! İşte Zana'nın Kararı

Zana: Kesinlikle yemin etmeyeceğim


Leyla Zana, 'Bazı şeylerin değişmesi gerek, kesinlikle tekrar yemin etmeyeceğim' dedi.

Kanal D'den İbrahim Gündüz, CNN Türk canlı yayınında HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yeniden yemin etmeyeceğini açıkladığını duyurdu.

İbrahim Gündüz, Leyla Zana'nın "Bu kadar genç ölürken sessiz kalamazdım. Bazı şeylerin değişmesi gerek, her şeyi göze aldım. Ayrıca önceki yemin töreninde de 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ifadesini kullanmıştım" dediğini aktardı.

 

Zana yemin etmezse ne olacak?


HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yemin etmezse Meclis'te yasama çalışmalarına katılamayacak.

Milletvekili yemin metninde değişiklik yaparak, "Türk milleti" yerine, "Türkiye milleti" ifadesini kullanan Zana, yemin töreninin sonunda yeniden kürsüye çağrılacak.

Meclis yetkilileri, Zana'nın, Zonguldak milletvekillerinin de yemin etmesinin ardından ve birleşim sona ermeden, ant içmek üzere yeniden kürsüye davet edileceğini bildirdi.

Leyla Zana'nın yemin etmemesi halinde Meclis'te yasama çalışmalarına katılamayacağını belirten yetkililer, Genel Kurul'da konuşma yapamayacağını, oy kullanamayacağını, yasa teklifi veremeyeceğini, ancak özlük haklarından yararlanacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 18.11.2015 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.