02 Mart 2016 Çarşamba 19:47
Li Pey Şopa Navdaran (Ünlülerin İzinde) Ağrı'lı Alimleri Tanıtıyorlar !

Ağrı’da bir imam tarafından tanınmayan ve hakkında çok az kişinin bilgi sahibi olduğu âlimleri tanıtmak amacıyla bir proje geliştirildi.

Ahmed-i Xanî, Xelîfe Yusuf, MelaMehmûdêBazîdî, FeqeReşîd, ŞêxEbdulwehabKüfrevî gibi bölgenin ve ülkenin önde gelen alimlerini tanıtmaya yönelik bu çalışmada son aşamaya gelindi.

Proje ekibi Ağrının Patnos İlçesi Pirömer köyünde olduğu düşünülen Feqe Reşîd’in mezarını bulmak için buraya hareket etti.  Yapılan arama çalışmalarında FeqeReşîdê ait olduğu düşünülen mezar bulundu.

Proje Yürütücüsü Yakup Kaya, yaptığı açıklamada:
“Halkımız ve ilim dünyası bu âlimler hakkında yeterli ve sağlıklı bilgiyi elde edememiştir.

Bundan hareketle “Li Pey ŞopaNavdaran/Ünlülerin İzinde” adlı çalışmamızda Kürt âlimlerin biyografilerini/hayat hikâyelerini Arap, Türk, Fars, İngiliz ve Kürt kaynaklarından araştırıp derleyerek halkımıza ve dolayısıyla ilim dünyasına aktaracağız.

Bütün bu yazılı kaynakların yanında aynı değeri taşıyan bir kaynak daha vardır ki oda sözlü veya şifahi kaynaktır.

Bununla şunu kastetmekteyiz: Hakkında araştırma ve tanıtımını yapacağımız kişiyi aynı zamanda halka da soracağız ve bu konuda halkın görüşlerine de ilmi bir perspektifle yer vereceğiz.

li-pey-sopa-navdaran-(unlulerin-izinde)-agrili-alimleri-tanitiyorlar-!.jpgli-pey-sopa-navdaran-(unlulerin-izinde)-agrili-alimleri-tanitiyorlar-!-001.jpgli-pey-sopa-navdaran-(unlulerin-izinde)-agrili-alimleri-tanitiyorlar-!-002.jpg

 

Son Güncelleme: 02.03.2016 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.