01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:38
Medrese Alimleri Vakfı Ağrı'da 14.sünü Düzenlediği Toplantının Sonuç Bildirgesini Yayınladı

Medrese Alimleri Vakfı Ağrı'da 14.sünü Düzenlediği Toplantının Sonuç Bildirgesini Yayınladı

Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip ELÇİ yaptığı konuşmasında  Bu gün Ağrı'mızda bu güzel ilimizde geleneksel bölgesel 14. toplantımızı gerçekleştirdik.

Vakfımızın kuruluş amacı 1400 senedir İslami ilmilere hizmet etmiş, sadece dini ilimlerde değil pozitif ilimler de de dünyaya yön verecek dahi alimler bilginler yetiştirmiş olan ve malesef 1924 den beri yasaklı olan ama bi şekilde ulemamızın direnişi ile halkımızın desteğiyle günümüze kadar gelen bu müesselere sahip çıkmak , bu müeesseleri yeniden ihya ve inşa etmek  bu müeeseleri eski münbit haline dönüştürmek eksikliklerini gidermek biraz revize etmek ve asrın ruhuna uygun bir program geliştirmek ve resmi makamda da bir statüye bir hakka sahip olmalarını sağlamak için girişimlerde bulunmak amacıyla bulunmak amacıyla kurulan bir vakıftır.

Şu hakikat görüldüki Medreselerin Lağvedilmesinden günümüze kadar 1924 beri maalesef Türkiye'mizde ve genelde de islam ülkelerinde batı tipi üniversite eğitimiyle İslam alimi yetiştirilemediği artık bir hakikat olarak kabul edilmiştir ve vakia olarak müşahede edilmiştir.

Her nekadar biz imam hatiplerimi islam enstitülerimizi ve ilahiyatlarımızı sev sekte desteklesekte onların neşru neva olması için elimizden gelen çabayı göstersekte ancak bizatihi bu konuların başındaki yöneticilerimiz ve vakianın da şehadeti ile bu kurumlar vasıtası ile İslama ve ve ümmete rehberlik edecek  tebliğ ve irşad vazifesini yerine getirecek islam tarihinde olduğu gibi Alimler yetiştirecek kurumlar olmadığını gördük. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın da bir konuşmasında dediği gibi, imam hatip liselerimiz islam enstitülerimiz ve ilahiyat fakültelerimiz Allah hepsinide muvaffak eylesin ama malesef  medreselerin boşluğu doldurulamamıştır. İstenen düzeyde İslam alimi yetiştirememiştir. Bütün bunlar medreselerin yeniden sahiplenilmesi yeniden neşru neval olması İslam tarihinde olduğu gibi tekrar o münbit zamanına kavuşturulmasını zaruri kılmıştır. İşte vaziyetten vazife çıkartmak süretiyle başta doğu ve güneydoğudaki özellikle tarih içerisinde ilim ve irfan kaynağı olmuş müesselelerden çıkan alimlerimiz hepsi bir araya gelmek suretiyle bu vakfı kurmuşlar ve inşaallah medreselerimizi yeniden ihya ve inşa etmek yeniden tatavvur etmek kalkındırmak ve maddi ve manevi manada bunları iletmek ve resmi manada da hukuki bir stastüye kazandırmak için girşimlerde bulunmuşlardır. Bu anlamda sayın bakanlarımızla Diyanet işleri başkanımızla, Başbakanımızla ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek suretiyle bu hususta dosyalar sunmak suretiyle Akit Tv dahil olmak üzere  yönetimiyle görüşmek suretiyle onlarındadesteğini alarak inşaallah 1400 senedir islama hizmet eden bu kurumların hukuki bir statüye kavuşturulması ve bir revizyondan geçirildikten sonra İnşaallah İslam Alimi yetiştirecek bir çıtaya çıkarılması için çaba gösteriyoruz Allah sizleride bizleride muvaffak eylesin.

Ağrı valisi Musa Işın'da yaptığı konuşmada; Medrese alimlerinin bu bölgenin ve Türkiye'nin sigortası olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Buna canı gönülden inanıyoruz. Küçük bir medrese hayatım vardır. Allah sizleri var etsin. Hiçbirimizi sıratı müstakimden ayırmasın. İhlasla ve samimiyetle hizmet etmeyi nasip etsin. Beddiüzzaman Hazretleri, 'hizmet edecek olanlar medreselerdir, ulemadır' diyor. Bu dinin sahibi sizsiniz, sizden başka yok. Medreselerin, sizlerin sayesinde bu din, gizli köşelerde hapisleri, işkence ve idamları göze alarak bu noktaya gelmiştir. Allah sizleri var etsin, sayılarınızı artırsın. Bizim tek sermayemiz İslam'dır. Onun için bütün bunlar bize musallat ediliyor. Niye batıda bir şey yok da İslam coğrafyasında var. Bunun sebebi de sadece İslam'dır. Başka bir şey değildir. Eğer biz bir Hıristiyan olsaydık bunların hiçbirisi başımıza gelmezdi."

Işın, bu dinin sahibinin Allah olduğunu belirterek, "Allah dinini koruyacaktır. Dinimize dünden fazla olduğu gibi bugün daha fazla sahip çıkacağız. Dört elle sarılacağız. Bizim çünkü başka sermayemiz yok. Biz dinimiz kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Ne namusumuz, ne haysiyetimiz ne de şerefimiz kalır." ifadelerini kullandı.

 

Diyanet işleri personeli ve İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursunun Yöneticisi ,Aynı zamanda medresemiz bünyesinde olan İlahiyat İlimleri ve Araştırma ve Akademisyenler Derneği Başkanı Faruk BAYKAL'DA yaptığı açıklamada;

MEDAV vakfının düzenlemiş olduğu 14. istişare toplantısını biz şahsen talepte bulunduk. Ağrı ilinde böyle bir ortamda bizde istifade edelim civardaki medrese alimlere birlikte davet ettik bizi kırmadılar şeref verdiler. geldiler ve bu gün itibari ile dünya alimler birliği özellikle doğu ve güneydoğudaki bütün alimleri davet edip bu birlik içerisinde hem güncel meseleleri hemde başımıza gelen bu musibetlerin neden kaynaklandığı hem vatanımıza milletimize nasıl faydalı olacağımızı hem de medrese noktasında eğitim noktasında eksikliklerimizi gidermek noktasında kendimizi eleştirip öz eleştiri yapıp onları tesbit edip ne şekil daha faydalı olabilir diye kendi öğrencilerimize onların fikirlerinden faydalandık.

Amacımız böyle güzel toplantıları ilimize devletimize beldemize ve medresemize hayırlı kılmasını diliyoruz. İnşaalah istifa edenlerden oluyoruz, onların hayır duaları ile geleceğimize dahaemin şekilde kendimize öz güven içerisinde bu hizmetlerimizi devam ettiririz.

Basınımızın güzide kanalı Akit TV'ye huzurunuzda çok çok teşekkür ediyoruz. geçmiş toplantılarımıza da iştirak edip bu değişim sürecinde bizi takip eden destekleyen motive eden bir tv tüm çalışanlarına medrese ve dernek olarak teşekkür ediyoruz.

 

İmam Buhari Yatılı erkek Kur'an Kursunda Arapça kısmında öğretici olan Musa DEMİR konuşmasında; Bu gün tarihi bir gün yaşadık bize yaşattılar daha doğrusu sayın valimiz Musa IŞIN olmak üzere il müftümüz İbrahim GEMİCİ ve ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen Alimlerimizin medresemize teşrifi ile burada bir program düzenledik. 15 temmuzdan sonra Allah'a hamd olsun ki bizi büyük musibetlerden kurtardı.Cenabı Allah'tan niyazımız şuki bize bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Cenabı Allah bizim programımıza katılanlara sıhhat ,  afiyet ve bereketli ömürler nasip etsin. arkadaşlarım adına hepsine teşekkür ediyorum Allah razı olsun dedi.

 

MEDAV 14. Toplantının sonuç Bildirgesini Yayınladı:

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Ağrı'da düzenlenen Medrese Alimleri Vakfı'nın 14. toplantısının sonuç bildirgesini yayımladı.

Yakışık, yayımladığı sonuç bildirgesinde, alimlerin ümmete sahip çıkmaları ve rehberlik etmeleri gerektiğini belirtti.

Bugün Türkiye ve İslam aleminin başına gelen olumsuzluklara işaret eden Yakışık, şunları kaydetti:

"Bütün küfür alemi ve emperyalist güçler birleşip çeşitli örgütler ve cemaatler kurarak Müslümanları yok etmek için çabalamaktadırlar. 15 Temmuz'da dış güçler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sadece Türkiye halklarına değil, tüm İslam alemine ve mazlumlara yapılmıştır. Peygamber efendimizin sünneti ve geçmişteki Salih'lerin çizgisinde yürümenin ehemmiyetine vurgu yapılmıştır. Sünnetsiz bir İslamiyet'in mümkün olmadığı ve olmayacağı belirtilmiştir. Toplumun İslam'dan uzaklaşması, mananın yerini maddenin alması, asıl gayesi ve hedefi belli olmayan örgütlerin, partilerin ve cemaatlerin, Müslümanlar ve özellikle gençler üzerindeki menfi tesirlerinin artması gibi hususların yeni bir metotla tebliğ ve irşad faaliyetlerini yerine getirmeyi mecburi kılmaktadır. Bölgemizdeki kadim bir geleneğe sahip olan ilim ve irfan yuvası medreselere sahip çıkılarak, eski itibarına tekrar kavuşturulması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerekiyor. Güçlü kararların alınması, medreselerin zamana göre hazırlanması, gerekli çabaların sarf edilmesi ve medreselerin meşru bir statüye kavuşturulması konusunda gerekli adımlar gecikmeden atılmalıdır."

MEDAV'ın taşıdığı misyon itibariyle Müslümanların teveccühünü kazanması ve çalışmalarının netice vermesi açısından Türkiye'de, İslami ve pozitif ilimlere vakıf alimlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yakışık, toplumda oluşan kargaşa ve olaylar karşısında alimlerin sessiz durmayıp Kur'an ve sünnet doğrultusunda cesur çözümler üretip ve kararlar almaları gerektiğini ifade etti.

Yakışık, ayrıca toplantıda vakfın temel hedefleri sıralanmış, son 3 yıllık faaliyet raporu hakkında yapılan sunumun hazırun tarafından takdirle karşılandığını da vurguladı.

 

medrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-001.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-002.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-003.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-004.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-005.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-006.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-007.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-008.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-009.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-010.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-011.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-012.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-013.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-014.jpgmedrese-alimleri-vakfi-agrida-14.sunu-duzenledigi-toplantinin-sonuc-bildirgesini-yayinladi-015.jpg

Son Güncelleme: 04.08.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.