07 Eylül 2023 Perşembe 10:52
Mehmet İlidi  İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanlığına atandı

Ağrı doğumlu olan Mehmet İlidi İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanlığı görevine atandı.

İlidi Bulanık Kaymakamlığı ve Belediye Başkan V. görevini yürüttüğü dönemde bölge halkı tarafından çalışmaları takdirle karşılanmıştı. Buradaki görevinin ardından İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Daire Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İçişleri Bakanlığının önceki gün gerçekleştirmiş olduğu atama ile Mehmet İlidi İller İdaresi Daire Başkanlığı görevine atandı.

“Müjde Savcı Sayan’dan Geldi”

Atamaya ilişkin ilk haber Ağrı Eski Belediye Başkanı ve Siyasetçi Savcı Sayan’dan geldi. Ağrımızın çalışkan başarılı evladı diyen Sayan; “Ağrı’mızın çalışkan, başarılı evladı Kaymakam Sayın Mehmet İlidi içişleri bakanlığı, iller idaresi daire başkanlığına atanmıştır. Tebrik eder yeni görevinde başarılar dilerim Allah hayırlı uğurlu etsin. Yakıştı.” İfadelerini kullandı.

Mehmet İlidi Kimdir?

Kaymakam Mehmet İlidi Ağrı'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Bitlis Kaymakam adayı olarak Kaymakamlık mesleğine intisap etti. Merkez stajının ardından Mülkiye Teftiş stajını Nevşehir'de tamamladı. Şanlıurfa 'nın Birecik ve Bolu'nun Gerede ilçelerinde Refik Kaymakam olarak görev yaptı. Ardından Balıkesir'in Kepsut İlçesinde Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Bakanlık tarafından İngiltere'ye gönderildi. T.C. Londra Büyükelçiliğinde Dışişleri stajını tamamladı. Portsmouth Üniversitesinde Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal, Tarihi ve Edebi Araştırmalar Okulunda Kamu Yönetimi Bölümünde İnsan Hakları üzerine yazdığı tezle Yüksek Lisans derecesi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra Kırklareli'nin Kofçaz İlçesinde Kaymakam Vekili 2015-2017 yılları arasında Çankırı Orta Kaymakamı olarak görev yaptı. 2017 – 2019 yılları arasında Konya- Tuzlukçu Kaymakamı olarak görev yaptı. Kaymakam Mehmet İlidi evlidir. Cumhurbaşkanlığının 08/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı kararnamesi ile Bulanık Kaymakamlığına atandı, daha sonra Bulanık kaymakamlığından İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Daire Başkan yardımcılığı görevinde bulundu, Ağrı'nın başarılı bürokratı İlidi son atama olarak da İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanlığına atanmıştır.

Son Güncelleme: 07.09.2023 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.