05 Haziran 2016 Pazar 16:54
Memur-Sen Ağrı Temsilciliği Alman Meclis kararını kınadı

Memur-Sen Ağrı Temsilciliği Alman meclis kararını kınayıcı bir basın
açıklaması yaptı:
" Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili Yasa Tasarısını onaylamasını kınıyor, yasayı yok hükmünde kabul ediyoruz.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha çok artarak gelişmesi gereken bir dönemde böyle bir yasanın Alman parlamentosundan geçmesi tarihi bir hatadır. Bu tasarıların sömürgeci geçmişleriyle milyonlarca insanı
katletmiş ABD, Fransa gibi ülkelere ilaveten şimdi de Nazilik ve faşizm gibi yakın geçmişinde acımasız despotik yönetim şekli insanlığa sayısız ölümler armağan etmiş(!) Almanya’dan gelmesi çelişkinin de
ötesinde gülünçtür. 5 milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Almanya’nın bu kararı akli, vicdani, kültürel ve tarihi dayanaklardan yoksundur; tarih ve toplum nezdinde gerçek bir karşılığı yoktur.

Almanya Federal Parlamentosu’nun Namibya’dan Holokost’a uzanan utanç dolu sicilin şuuraltını ele vermesi yönüyle yorumlanabilecek olan bu karar, dostluğu yaralayıcı amaca hizmet eden niteliği ile stratejik de değildir. Bu vasfıyla, karar, iki devletin, ülke ve toplumun güven duygusuyla daha da geliştirilmesi gereken sıcak ve samimi ilişkilerine zarar verir.

Bu karar, başta ekonomi olmak üzere, hayatın her alanında, kalkınmasına katkı veren milyonlarca Türk’ü rencide etmesi bakımından olumsuz bir havanın esmesine neden olacaktır. Aidiyet ve kimliğini sorgulamaksızın insana değer veren bir medeniyetin mensupları olarak, bizim geçmişimizde soykırım diye bir hadise meydana gelmemiştir. İnanç ve medeniyet değerlerimiz böyle bir cürüm ve faciaya izin vermez.

Her zaman hakkın ve hakikatin yanında olmayı şiar edinmiş Memur-Sen olarak, bırakınız geçmişi, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da, Mısır’da dünyanın başka coğrafyalarında hâlâ yüz binlerce insanı bütün bir dünyanın gözünün içine baka baka katleden, milyonlarcasını yerinden yurdundan eden anlayışın, bu gayri ciddi ve gayri ahlâki tavrını
kınıyor, bu kararı tanımadığımızı deklare ediyoruz. "

Son Güncelleme: 05.06.2016 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.