28 Ağustos 2015 Cuma 19:51
Memurların toplu sözleşme görüşmeleri

Gümüşer, yaptığı açıklamada, Kamu Görevlileri Sendikaları ile Kamu İşveren heyetleri arasında imzalanan 3. dönem toplu sözleşme metni içeriğinin zenginliği, alınan miktar ve sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından, tarihi bir toplu sözleşme olduğunu belirtti.

İmzalanan sözleşmenin sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil, toplumsal alanda da kazanımlar sağladığını ifade eden Gümüşer, "Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme, hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır" dedi.

Bu toplu sözleşmede anayasanın ruhuna ve hedeflerine uygun olarak, kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir kazanım üretildiğini söyleyen Gümüşer, şöyle devam etti:

"Üretilen kazanımla, emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 TL seyyanen zam yapılmıştır. Kıt imkanlarıyla işsiz evlatlarını finanse eden, verdikleri harçlarıyla torunlarını sevindiren emekliler için elde edilen özel zam, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendirilmesine katkı noktasında da oldukça önemlidir. Yine "cuma izni" ile ilgili kazanım hem toplu sözleşmenin kapsamının genişletilmesi hem de ibadet özgürlüğü açısından büyük bir değer taşımaktadır. 4/C'lilere ve üniversiteli işçilere kadro yolunun açılması da iş güvenceli personel istihdamının alanını genişletici bir kazanım olmuştur. Toplu sözleşmeyle kamu çalışanlarının maaşlarına 2016'nın ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5, 2017'nin ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 4 zam yapılmasını sağladık."

 

 

Son Güncelleme: 28.08.2015 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.