20 Şubat 2016 Cumartesi 11:53
Milli Kayakçı 'Sigara Parası'na Gençleri Spora Kazandırıyor

Kayak branşında Türkiye şampiyonluğu bulunan ve kayak antrenörlüğü yapan Ali Yılmaz, (46) gençlerin sigara içmesini engelleyerek, bir paket sigara parasına kayak yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Ağrılı eski milli kayakçı olan Yılmaz, çocukları ve gençleri kayak sporuna teşvik etmek amacıyla kentteki Küpkıran Kayak Merkezi'nde kayak takımlarını 10 TL'ye kiraya vererek, gençleri düşük bir maliyetle kayak yapmaya teşvik ediyor.

Yılmaz amacının çocukları ve gençleri sokaklardan ve kahvehane köşelerinden kurtarmak olduğunu söyledi.

Kayak sporunun artık parası olanlar tarafından yapılmadığını, maddi durumları iyi olmayan vatandaşların da kayak yapabileceğini belirten Yılmaz, " Ağrı Valiliği'nin 'Gençlere kayak veriyoruz' isimli bir projesi var. Kayak yapmak isteyen ve maddi durumu elverişli olmayan çocuklara valilik tarafından malzeme yardımı yapılacak ve kayak eğitimi vereceğiz. Kayak yapmak isteyen çocuklara yardımcı olup onları kayak ortamına çekiyoruz" dedi.

Ağrı'daki çocukların ve gençlerin büyük bir çoğunluğunun sigara içtiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu :

"Madde bağımlısı, agresif ve kahve köşelerindeki gençlerimizi spora ve kayağa çekmek için mücadele ediyoruz. Ağrı da spor alanında çok yetenekli çocuklarımız ve gençlerimiz var. Amacımız her evden en az bir sporcu çıkartmak ve gençlere bir paket sigara parasına kayak yaptırmak. Bugün bir paket sigara 10 TL ve biz de kayak takımını 10 TL'ye kiraya veriyoruz. 10-15 TL'ye burada kayak kayılabiliyor. İnşallah bu projemiz tutar ve karşılığını da görüyoruz."

Kayak müsabakalarında 300 madalya, 35 kupa ve 25 şilt ödülü aldığını kaydeden Yılmaz, 3 çocuk babası olduğunu, çocuklarının da kayak müsabakalarında şampiyonluklar elde ettiklerini söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aile boyu kayak sporunu seviyoruz ve kayak yapıyoruz. Bu kayak sevdamız muhtemelen bir gen ve ortam işi. Bizim abilerimiz kayakçıydı ve biz de çocuklarımızla birlikte kayakçı olduk. Küpkıran köyünde bir kayak tesisi kurduk. Eşim ve çocuklarım ile aile boyu kayak yapıyoruz. Abimin, kardeşimin çocukları ve akrabalarımız kayakçı. Biz kayak yapınca çocuklarımız da bize özeniyorlar. Başka çocuklar da onlara özeniyor ve böyle çoğalıyoruz."

- Ekmeklerini kayaktan çıkarıyorlar

Çocukları Mert ve Eda'nın da kayak öğreticiliği yaptığını ifade eden Yılmaz, geçimlerini kardan ve kayak sporundan sağladıklarını belirtti.

Eski Milli kayakçı Ali Yılmaz'ın oğlu Mert Yılmaz (20) ise kayak sporunun kendileri için bir ata sporu niteliği taşıdığını söyledi. Kayağa 8 yaşında başladığını, hedefinin diğer çocukları da bu spora çekmek olduğunu ifade eden Ali Yılmaz, " Kardeşlerim olsun, amcamın çocukları, akrabalarım olsun hepimiz kayağa küçük yaşta başladık. İl birincilikleri ve Türkiye şampiyonlukları elde ettik. En son bir hafta önce Erzurum'da Doğu Grubu müsabakalarına katıldım. Hedefimiz kendi branşımızda hem sporcu hem de hoca olarak görev yapmak." diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.02.2016 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.