Ağrı İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aslan da darbe yapanları lanetlediklerini belirterek, idam kararına Müslüman olarak çok üzüldüklerini vurguladı.
Sisi'ye yardım eden ülkeleri de lanetlediklerini belirten Aslan, "Büyük bir acıdır. Müslümanların şuurlu, bilinçli ve birlik, beraberlik içerisinde olması gerekir. Türkiye'nin yüzde 90'ı bu karara tepkili. Müslümanlar üzerinden oyunlar oynanıyor. Bu oyunun farkında olmamız lazım" ifadelerini kullandı.
MAZLUMDER Ağrı Şubesi Başkanı Levent Çeğil ise askeri darbelerle kurulan sistemlerin hiçbir zaman kalıcı olmadığını dile getirerek, "Mursi hakkındaki karar bizim de gerçekten büyük bir acımızdır ve çok üzüldük. İhvan hareketi gafil avlandı. İnsanlarına ve kendi askeri birimlerine güvendiler. Dış mihrakların ittifakıyla yapılan bir darbedir" dedi.
AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin, halkın iradesiyle seçilmiş bir siyasi aktörün cunta grubu tarafından idama mahkum edilmesinin dünyanın yüz karası olduğunu dile getirdi.
Demokrasiyle seçilmiş bireylerin haklarının elinden alınarak idama mahkum edilmesinin, o seçmenlerin hepsinin idamı olduğunu ifade eden Çetin, "Askeri birlikler de buna alet oluyor. Maalesef dünya üzerinde böyle politika yürüten güçlere teslimiyettir bu. Bunu besleyen güçlere fırsat vermemek adına biz bunu şiddetle kınıyor ve karşı çıktığımızı da beyan ediyoruz" diye konuştu.



