27 Ekim 2016 Perşembe 22:19
Musa Işın 'PKK'yı Bitirmek Zorundayız!'

Vali Işın, Patnos ilçesinde inşa edilen Ertuğrul Gazi Ortaokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçede 16 okul inşaatının devam ettiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimini 79 milyon vatandaşın kenetlenerek püskürttüğünü anımsatan Işın, "Suriye ve Irak'ı görüyoruz. Ortadoğu'da neredeyse taş üstünde taş kalmadı.Sadece bu ülke kaldı, buna da 15 Temmuz'da suikast ettiler. Allah'a şükür, aziz milletimizin, Patnosluların kahramanlıkları sayesinde vatandaşlarımız devletine ve vatanına sahip çıktı." diye konuştu.

PKK'nın 32 yıldır milletin canına ve malına musallat olduğunu kaydeden Işın, şöyle devam etti:

"Bizler nasıl 15 Temmuz gecesi el birliğiyle FETÖ'yü yok ettiysek, yine el birliği ile canımıza, malımıza, namusumuza, dinimize ve vatanımıza musallat olmuş olan bu taşeron örgüt PKK'yı da yok etmek zorundayız. Yoksa biz daha çok can kaybederiz, çocuklarımız kandırılır, evimiz yanar, ciğerimiz yanar ve daha çok evimize ateş düşer. Biz aklımızı kullanalım. Bize zarar veren kim olursa olsun, isterse evladımız olsun, onun karşısında dik durmamız lazım. PKK ben Kürt'üm diyor. Kürt olduğumuz için onların yapmış olduğu bütün kötülükleri görmemezlikten mi geleceğiz? FETÖ, 'Biz Müslümanız' diyor, yaptırımlarını görmemezlikten mi geleceğiz? Her Müslüman'ım diyenin arkasından gidecek miyiz? Her Kürt'üm diyenin arkasından gidecek miyiz.

Terör örgütü çocuklarımızı götürüyor, malımıza canımıza kastediyor. Bu PKK daha Kürtlere ne yapsın, bana anlatır mısınız? Namusumuza göz dikiyorlar."

Işın, "PKK seneye dağlarda olamayacaktır. Devletimiz, bir terörist kalmayana kadar bu köpeklerle mücadele edecektir." dedi.

Çocukların PKK terör örgütüne karşı korunması gerektiğini ifade eden Işın, şunları kaydetti:

"Benim çocuğum olsa dahi, devlete silah çekiyorsa, masum insanlara silah çekiyorsa, vatanına ihanet ediyorsa, komşusuna zarar veriyorsa Allah bin defa belasını versin. Böyle bir evlat istemiyorum. Siz de istemeyin. Siz de çocuklarınızı bu eşkiyalardan koruyun. Size bu güne kadar ne faydaları olmuş? 78 milyon insan öldürülmekle bitmez. 3-4 bin PKK'lı terörist bu ülkeyle baş edemez. Allah'a şükür zenginiz, güçlüyüz. Topumuz, tüfeğimiz ve uçağımız var. Siz kim oluyorsunuz, siz ancak dağlarda gebereceksiniz, başka yolu yok. Kış geldi, yatacak yeriniz olmayacak Allah'ın izniyle."

Işın, törenin ardından çocuklarla kurdele keserek okullar ile pansiyonun açılışını yaptı. Daha sonra sınıfları dolaşan Işın, bir süre sohbet ettiği öğrencilere kırtasiye malzemesi armağan etti. 

Törene Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.