23 Mayıs 2016 Pazartesi 17:13
Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari Yarışması

Ağrı Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen "Nuh'un Kenti Ağrı Foto Safari" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Ağrı'nın turizm potansiyelini artırmak, bilinmeyen doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Vali Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, fotoğraf yarışmasındaki amaçlarının kentin doğal güzellikleri ile tarihi zenginliklerinin Türkiye gündeminde olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Ağrı'nın tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle harika bir kent olduğunu belirten Işın, "Bu tarihi zenginliklerimiz bize büyük bir güç katmaktadır. Ağrı, medeniyetlerin geçiş güzergahlarından biri. Bu yarışmayla amacımız Ağrı'nın imajını, doğal güzellikleriyle tarihi zenginlikleri ve güzel insanları ile bütün Türkiye toplumunun gözlemine sunmak." dedi.

Işın, Ağrı'nın huzurlu bir kent, insanının ise merhametli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bazen bir fotoğraf çekerek toplumun oraya yönelmesine vesile oluruz. Petrol denizi içerisinde yüzen ördeğin bir fotoğrafı çekilmişti. O kare sayesinde bütün dünya dikkatini çevreye ve masum hayvanlara çekti. İşte siz fotoğrafçıların çektiği eserlerin aynı zamanda böyle bir kıymeti, değeri vardır. Hepinizi tebrik ediyorum. Siz değerli fotoğrafçılarımız doğal güzelliklerimizin muhafazası, çevrenin korunması ve insanlarımızın daha güzel bir çevrede yaşaması için bunları fotoğraflıyorsunuz. Yaptığınız iş hakikaten kutsaldır, değerlidir."

Törende daha sonra, Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Adem Sönmez, Tamer Tuğrul ve Yılmaz Sönmez'den oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi.

Yarışmada Orhan Tanhan "serbest" kategoride, Erhan Aydın "doğa" kategorisinde, Kenan Nihat Elçi de "yaşam" kategorisinde birinci oldu.

Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ayşegül Sorguç ile İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ da katıldı.

 

Son Güncelleme: 24.05.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.