25 Nisan 2016 Pazartesi 12:28
'Osmanlıda Kadın Ve Zerafet' Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) "Osmanlıda Kadın ve Zerafet" konferansı düzenlendi.

Genç Osmanlılar Öğrenci Kulübü tarafından Nezehat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi'nden öğretim görevlisi Mehmet Latif Bakış, Osmanlı padişahlarını yetiştiren, valide sultanlar ile Osmanlı kadınları hakkında bilgiler vererek, "Valide sultanlar, saraylarda kapalı bir hayat sürmek yerine birçok vakıf kurmuştular." dedi.

Kurulan vakıflar aracılığıyla mektep, çeşme ve darüşşifa gibi topluma faydalı birçok mimari eserin yaptırıldığını söyleyen Bakış, "Bunları yaptırırken de İslamiyet ruhunu yaşatmaya çalışmışlardır. Osmanlı halkının İslamiyet ahlakından ve medeniyetinden hiçbir zaman uzaklaşmaması için yapılan mimarilerde İslami motifler kullanılmıştır. Osmanlı kadını, erkeğinin evin rızkı için çalıştığı bilincinde olup, eşine destek, moral ve motivasyon sağlayabilmek, günün yorgunluğunu atmasını sağlamak amacıyla sanatla uğraşıp ud, ney, tambur gibi çeşitli çalgı aletleriyle eşlerine müzik dinletisi sunmuşlardır." diye konuştu.

Program, Osmanlı Sultanlarının yaptırmış oldukları eserlerin tanıtılmasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 25.04.2016 13:24
Anahtar Kelimeler:
AğrıKonferansAİÇÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.