12 Haziran 2015 Cuma 20:20
Patnos'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Sağlık Bakanlığı'nın, Ruh Sağlığı Eylem Planı kapsamında kurulan Patnos Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Hastane Başhekimi Faruk Karandere, yaptığı açıklamada, birim sayesinde ilçede ikamet eden ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara psikososyal destek hizmetleri yanında, takip ve tedavilerinin evde sağlık hizmetleriyle entegre bir şekilde belli programlar dahilinde yürütüleceğini söyledi.

Psikiyatri doktoru Tevfik Karakoç da merkezde başta şizofreni olmak üzere şizofreni form hastalıklarının temel tedavilerini takip etmek ve planlamak, bu hastaları topluma tekrar kazandırmak için sosyal aktivasyon planlarının yürütüldüğünü ifade etti.

Hastane bünyesinde kurulan merkezde kısa sürede 80'e yakın hasta kaydına ulaşıldığını vurgulayan Karakoç, "Hastalara haftada iki gün ev ziyareti, diğer günlerde ise sosyal aktivasyon, tedavi planlaması ve kontrolü şeklinde  yardımcı olmaktayız" dedi.

 

patnosta-toplum-ruh-sagligi-merkezi-acildi.jpgpatnosta-toplum-ruh-sagligi-merkezi-acildi-001.jpgpatnosta-toplum-ruh-sagligi-merkezi-acildi-002.jpgpatnosta-toplum-ruh-sagligi-merkezi-acildi-003.jpg

Son Güncelleme: 12.06.2015 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.