29 Mayıs 2022 Pazar 21:22
“PKK 5 MİLYON KÜRT’E SOYKIRIM UYGULAMIŞTIR!”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’da bir konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi;

Başkan Sayan; “Biz el birliği yapmaksak biz birbirimize sahip çıkmazsak kendi ülkesinin gelişmesi için mücadele eden Sn. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmazsak biz başarılı olamayız. Bugün birileri çıkmış, bakın arkadaşlar ben iki cenahı da iyi biliyorum. Ben CHP’de yıllarca siyaset yaptım. Birileri çıkmış şöyle olacak böyle olacak kürtlere bunu yapacağız Selahattin Demirtaş’a şunu yapacağız böyle olacak diyenleri çok iyi hatırlıyoruz. 92,93,94 ve 95’li yıllarda, 90’lı yılların başında başlayan bu işkence seslerini duymayanız var mı? Karakollarda sabaha kadar çırılçıplak soyunup, kaynana, enişte damat evlat birlikte karakollarda işkence görmediniz mi? Filistin askısından geçmediniz mi? Burada sizin evinize sabahın köründe köpeklerle gelip sizin evinizi birileri darmadağın etmedi mi? Bütün bu olaylar olduğu zaman bunlar iktidardaydı ne oldu da, bugün kürt dostu oldular. Ne oldu da bugün kürtlere bugün sahip çıkıyorlar. Biz bunları bilmiyor muyuz? Daha dün ben Diyadin’li bir amcayı dinledim. Amca diyor ki, babam bize anlattı diyor buraya jandarmalar geldi bizim köyün imamı kuran okuyordu, jandarmalar imamın elinden kuranı aldılar başındaki sarığı aldılar boynuna geçirdiler bir tanesi sırtına bindi bir tanesi de çekiyor köyden Diyadin’e kadar getirmişler. Bizim köyümüzün meşhur bir kalesi vardır o kalede kuranı saklıyorduk taşların altında bilerek gözetleyici bırakıyorduk acaba birisi gelir mi gider mi oradan alıp kuran-ı kerimi okuyorduk dedi bu amca bana.”

AKŞENER İÇİŞERİ BAKANI İKEN KÜRTLERİ ÖLDÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYORDU!

Başkan Sayan devamında İyi Parti Genel Başkanı olan geçmişte İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener’e sert çıkışta bulundu.

Sayan; “Meral Akşener İçişleri Bakanı iken sırtına bir tane üniforma giyip orda burda kürtleri öldürmek için uğraşmıyor muydu? Ne çabuk kürt dostu oldu? Bütün bunları ortadan kim kaldırdı bu işkenceyi kim kaldırdı?  Günümüzde artık Jandarma komutanını sizin kapınıza kim gönderdi amca sizin bir derdiniz var mı dedi? Kim valiyi kapınıza gönderdi? Daha önceden valinin, jandarma komutanının kapısından içeri girmek için ceketin düğmesi yoksa bir filkete takıyordu, ayakkabıları da çıkarıp öyle odaya giriyorduk. Biz buralardan geldik, bu yaşadıklarımızı inkar etmek hiçbirimize yakışmaz. Şimdi bu güzelliği bu ileri gelişmişliği bu ileri gitmeyi durdurmak için birileri tekrar alevere dalavere yapıyorlar.  Bizim sizin laflarınıza karnımız yok.”

PKK 5 MİLYON KÜRT’E SOYKIRIM UYGULAMIŞTIR!

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, terör örgütü PKK’nın 5 milyon kürde soykırım yaptığını ifade ederek; “Ben nasıl bir kürdüm? Ben istiyorum ki, kürt çocukları siyah cübbe giyip avukat olsunlar siyah elbise giyip cezaevinde olmasınlar. Ben istiyorum ki, kürt çocukları beyaz önlük giyip doktor olsunlar, beyaz kefen giyip mezara girmesinler. Biz bunu söyleyince bize diyorlar ki siz kürt değilsiniz. Asıl Kürt benim ben! Sen bu bölgeyi parçaladın böldün yok ettin düşman ettin. Rahat etmedin gençleri götürdün öldürdün. Bakın burada Sayın Genel Başkan Yardımcım var onun önünde dikkatinize sunacak bir şey söyleyeyim. 42 yıldır bu PKK, kardeşlerimize bize zulüm ediyor. Sadece 42 yılda PKK’nın dağa götürdüğü, PKK’nın cezaevine attırdığı dağda öldürdüğü, öldürttüğü gençler aile olsaydı,işinde gücünde olsaydı, göç edenler yerinde kalsaydı 5 Milyon kürt ederdi. PKK 5 milyon kürdü yok etmiştir, soykırım uygulamıştır! Bundan daha büyük zulüm var mı? Çıkmışlar oraya diyorlar ki biz kürtlerin hakkını savunuyoruz, hangi hakkını savunuyorsun? Ben buradan sesleniyorum.

Senin bayrakla bir problemin yoksa, bu bayrak hepimizin bayrağı diyorsan, senin eğer vatanla ilgili bir problemin yoksa, bu vatan hepimizin vatanı diyorsan, senin milletle bir problemin yoksa, hepimiz biriz diyorsan, senin toprakla bir problemin yoksa, bu toprak birdir hepimizin cebinde eşit tapusu var 780 bin KM2 84 milyonun, Trakya eşit tapuya sahip  bende eşit tapuya sahibim diyorsan onun dışında kürtlerle ilgili ne varsa, bugün bana yazın verin ben yarın cumhurbaşkanımıza götürüp vereceğim hepsini bir günde çözeceğiz.”

SAVCI SAYAN 3 YILDA YAPTIKLARINI ANLATTI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan konuşmasında; “Ağrı’da bilim şenliği düzenledik burada 50 proje yarıştı o projelerde öyle buluşlar vardı ki 13-14 yaşındaki kürt çocukları burada, bütün dünyaya örnek olacak projeler üretti. Şimdi biz o çocukların proje üretmesini isterken, ellerine bilgisayar vermeye çalışırken onlar kürt çocuklarının eline keleş veriyor sonra bize diyorlar ki siz kürt değilsiniz biz kürdüz. Şimdi bunlarla batıyla birlikte tıpkı Suriye’deki gibi Türklerle Kürtleri çarpıştırmak bizi yolumuzdan çıkarmaya çalışıyorlar. Ben bir evladınız olarak iki tarafı da gören bile çalışan bir kardeşinizim. 3 yıldır Ağrı Belediye Başkanıyım. Burada nelerin yaptığımızı biz biliyoruz, biz buraya gelirken tek gram asfalt yoktu. Geçen sene 95 km asfalt yaptık, bu sene 150 km asfalt ile bütün Ağrı’nın asfalt problemini çözüyoruz. Biz buraya gelirken ulaşım nasıldı biliyorsunuz, biz 100 tane yeni otobüs alarak 3 lira olan ulaşımı 1.5 liraya, öğrenciyi de 0,25 kuruşa çekerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendisi itiraf etti, yüzde yüz zam yapmış biz yüzde 80 indirim yaparak bugüne kadar getirdik süreci. Biz buraya en büyük asfalt tesislerini kurduk. Taş tesislerini kurduk. Şehrin caddelerini sokaklarını genç kızlarımıza çeyizinden tut ulaşımına varıncaya kadar, fakir kardeşlerimize, öğrencilerimize ev yapmaya varıncaya kadar bütün bunların hepsini yaptık. Şimdi HDP’liler diyor ki AK Parti çalışmıyor biz çalışıyoruz.  Onlar burda 3 sene Belediye Başkanlığı yaptı sonra kayyuma geçti. Bende burada 3 senedir Belediye Başkanıyım. Allah rızası için bir onlar çıksın bir de ben. 3 yılda onlar ne yapmış ben ne yapmışım?  Ben onların 35 katını yapmadığım çıkarsa görevimden istifa ederim” dedi.

Son Güncelleme: 29.05.2022 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.