06 Haziran 2016 Pazartesi 14:32
Saim Alpaslan Ağrılı İşadamlarına Seslendi

Kendisi ile yaptığımız röportajda önemli değerlendirmelerde bulunan Alpaslan şunlara değindi:

"saim-alpaslan-agrili-isadamlarina-seslendi.jpgAğrı ile ilgili ekonomi bazında bazı konuları konuşmak istiyorum. Sanayimiz alt yapısı ile hazır olmakta ve ilimiz 6. Bölgede bulunmaktadır. Yatırımcılarımızın gerçekten Ağrı ilimizi keşfetmelidir. İran'ın kapılarını açması ile gerçekten çok artılarımız bulunmaktadır.

Bizim ilimizde inanıyorum ki çok ciddi yatırımlar yapılak. Bununla ilgili yatırımcıları Ağrı ilimize davet ediyoruz ve kendilerini ciddi anlamda destekleyeceğiz çünkü İran pazarının ambargosu kalkması ile bunu iyi değerlendirirsek farklı bir atmosfere gireceğiz. Ağrıda bir Vanlı arkadaşımız çağrı merkezi ile ilgili ciddi yatırımlar yapmaktadır  ve Valimizin izni ile Ağrı Şeker Fabrikasında 10 dönüm arazi tahsis edilmiştir. 50 milyonluk yatırım yapacaklarını söylüyorlar bununla ilgili 4000 personelin çalışacağını vaat ediyorlar biz inanıyoruz çağrı merkezi gibi yatırımlar ile devletin buraya bakış açısını gerçekten değişeceğini  biliyoruz bizimde büyük yatırımcılarımız başka şehirlerde yatırım yapıyorlar  bu bölgeye iş adamlarının yatırım yapacaklarına inanıyorum çünkü bu paraların kaynağını Ağrı'da kazanmışlar aileleri ataları Ağrı'da inanıyorum ki Ağrı'ya bu iş adamları yatırım yapacak."

Saim Alpaslan yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sayın İbrahim Çeçen gibi iş adamları Ağrı'nın Üniversitesini 1 milyon dolarla yaptı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz ve üniversitenin gelişmesi için halen elinden geleni yaptığını biliyoruz takdir ediyoruz. Gerçekten Ağrı ili yatırıma susamış bir ildir buradaki yatırımcılara da yardımcı olmalıyız yardımda bulunmalıyız.

Ağrı'da yatırımlarımız inşaattır müteahhitlerimiz ciddi sıkıntılar içindedir ve kimileri yüzde 16 ya çekelim. Para kazanalım. bu kırımlar 35 ile 52 lere kadar getirildi işler alındı şu an Ağrıda ki müteahhitlerimiz iflas durumundadırlar. Bu işlerin kırımları 17'ye falan çekilmesi lazım müteahhitlerimize gerçekten mağduriyet yaşayacağınız işe girmeyin başka şehirlerde 14-15 iş alıp kendi şehrimizdeki işleri yapalım kaliteli işler yapalım  ve müteahhitlerimiz başka şehirlere yönelmeye başlamıştır acı verici bir durumdur .

Ağrı halkı ile birlik beraberlik hareket etmeliyiz ağrıda 6 fabrikamız vardı hepsi teker teker kapandı ağrı şeker fabrikası bu fabrika artık sembolik fabrika diyorum . kapatmamalımız gerekir valimizle olacak bir iş değildir.

Çiftçilerimizin istekleri ile valimizin istekleri ile fabrikamızın kapanmamasını istiyoruz fabrika yada ürün lazım ve çiftçimiz fabrikaya bakmalıyız fabrikaya ürün lazım bu sene bile 50 binle inanıyoruz ki 2018 de yine kapanmaya gidecek değerli çiftçilerimiz olsun iş bunlara kalmış diyecek fabrikam kapanmasın diye fazla yapmalıdır aksi takdirde fabrikamız kapanır.

 Göçü Engellemenin yolu Ağrı'ya Fabrikadır !

Ağrı halkının göç etmemesi için Fabrikalarımıza sahip çıkmalıyız. STK'lara herkes bu çembere sarılarak mücadele vermeliyiz aksi taktirde çok kötü duruma geleceğiz.  Fabrikaların Özelleşmesine  karşıyız, hükümetten beklentimizilimize ihtiyaç olan fabrikaların kurluması ve kurup yatırımcıya teslim etmesidir.

Ağrı gibi Kars,Iğdır, hangi sektör fabrika gerekiyorsa kuracak ve 20 yıllık işletme şartı ile hibe edeceğiz diyecek. böylece  3/5 fabrika oldumu göçü anca böyle engelleye biliriz.

Yaptığımız röportajda Alpaslan şu noktalara değindi: "Alt yapı olduğu zaman ciddi yatırımlar yapıla bilir. AK Parti bu durumda ağrıya ciddi yatırımlar yapmıştır sağlık adına eğitim adına ama, Eğitimciyi  1 yıl tutamıyoruz doktor da öyle 4 yıllık mecburi hizmet verilmeli.

Terörü Eğitim Çözer !

Ağrı'da  sorunları eğitim ile gidere biliriz. Terörü eğitim ile kırabiliriz. Türkiye odalar ve borsalar birliği başkanı sayın hisarcı oğlunun katkıları ile ağrıya bir 24 derslik mesleki okul kazandırdık. Şuan  proje aşamasında ama 20 gün içinde kesinleşecektir 2017 yılı içerisinde de bu okulun temelini atarak inşallah 2018 de 24 derslik bir okulu ağrıya kazandıracağız.

Valimizin Ağrı'da kalması büyük şans!

Sayın  valimiz Musa IŞIN'ın Ağrı'da kalması bizler için büyük şans.  Valiler kararnamesinde çıkmadı, bu gibi illerde Valilerin en az 4 yıllık olması lazım. 1 yıllık süre çevreyi tanıyor projeleri hazırlıyor bitmeden tahin çıkıyor yeni gelen vali ise farklı kafada farklı projeler yapmak istiyor .

Bu gibi illerle pozitif ayrımcılık istiyoruz. Ağrı halkı ile çember yapıp her şeyi çekilirsek sayın vekillerimiz herkes çekilirse bir şey yapamayız Allah rızası için dört kolla sarılmalıyız. Bizimde yaşama hakkımız var çocuklarımıza bir şeyler bırakmalıyız.

Gümrük ile ilgili yeni bir modern gümrük kapısı yapılacaktır ve kotalarla ilgili ciddi sıkıntımız vardır ve gümrük bakanımız ile görüştük ve bakanımız söz verdi ve ağrının geleceği ile çok güzel olacak dürüst davrandığımız zaman iyi olacaktır diye düşünüyorum."

 

 

 

Son Güncelleme: 06.06.2016 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.