15 Ağustos 2014 Cuma 10:28
Sakık ve Öztürk Dinç ailelerini barıştırdı

Fırat Öztürk'ün daha önceden şahsi gayretleri sonucunda organize edilen programda İki aileyi yan yana getirerek barıştıran Ağrı belediye başkanı Sırrı Sakık burada kısa bir konuşma yaptı.

 

Kürtlerin önce kendi aralarındaki sorunu çözmeleri gerektiğini belirten Sakık, “ Böyle sorunlar her insanın başına gelebilir. Kürdistan coğrafyasında böyle şeyler olur. Bu barışın olmasını sağlayan her kese teşekkür ediyorum. Barış her şeyden daha iyidir. İstiyorum ki tüm Kürtlerin arasında önce barış sağlansın. Biz kendi aramızdaki barışı sağlasak emin olun Türkiye’de de barışı sağlayacağız. Biz öyle bir hukuk oluşturmalıyız ki, kimseye gerek kalmadan kendimiz barışı sağlamalıyız. Ben her zaman söylerim biz dışarda gelenlere çok saygılı bir halkız işte bunu kendi aramızda da sağlamalıyız. Onun için Kürtlerin kendi aralarında anlaşmaları ve barış yapmaları çok anlamlıdır. Tekrardan hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

Sakık’ın konuşmasından sonra iki aile büyükleri el sıkışarak barıştı ve ardından yemeğe geçildi.

 

Barış programına Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Polat, HDP İlçe Başkanı Ali Osman Alp ve çok sayıda partili katıldı.  

Son Güncelleme: 15.08.2014 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.